Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Говорити-не можна-мовчати: з ким поговорити про секс

Оновлено

Підлітки й секс – тема, про яку бояться говорити дорослі вдома і в школі. І поки ті чи інші бояться цих тем, підлітки й молоді люди все обговорюють між собою. А з ким ще?
Інтерес до власного тіла й сексуальності – нормальне явище в житті кожної людини. Через тотальну заборону на тему сексу навколо, у багатьох із нас ще в дитинстві зароджується почуття сорому: говорити про секс і досліджувати своє тіло вважається чимось брудним і викликає осуд.

Однак потреба в подібних розмовах нікуди не подіти, як і статеві гормони, першу закоханість або потребу в тому, щоби когось любити.

Основним джерелом інформації про статеве життя і власної сексуальності повинні бути дорослі. У випадку, коли дорослі перестають бути джерелом потрібної інформації, ми, підлітки, шукаємо її на сумнівних сайтах, у порно або, у кращому випадку, дізнаємося про секс від друзів. Або, якщо пощастить, знаходимо онлайн-курс про сексуальну освіту.

Сьогодні пощастило!

Ми розповімо про одне з найбільш корисних курсів, пов’язаних із сексуальним здоров’ям і освітою. його рекомендують і в статтях Нової української школи, а цим хлопцям точно можна довіряти:)

Перший в Україні масовий онлайн-курс «сексуальна освіта» від Фонду Олени Пінчук про качетсвенную сексуальну освіту, Про правила безпечного сексу і здорове ставлення до власної сексуальності.

Крім того, він може допомогти дорослим почати розмову про секс із підлітками, розвіяти міфи і відповісти на найпоширеніші питання, які можуть виникнути в молодих людей.

Значною перевагою є те, що пояснюють інформацію на курсі не тільки лідери думок і фахівці в області медицини і психології, а й самі підлітки.

Ось, як ми, наприклад. Хоча, чому «як»?
І ми там є: наші Яна Панфілова й Даня Столбунов теж виступили в якості спікерів і розповіли всю правду і міфи про ВІЛ / СНІД.

Крім нашої теми, у цих відео-лекціях підлітки й дорослі зможуть дізнатися про безпеку і згоду в сексі, презервативах і контрацепції, порно й навіть про те, як жити статевим життям, якщо ти – людина з інвалідністю.

Всі матеріали розроблені психотерапевтами і фахівцями в області сексуальної освіти.

Як уже було зазначено, значна увага приділяється питанням безпеки та психологічним аспектам сексуальних відносин підлітків, а також їх спілкуванню з батьками. Мова лекцій – проста і зрозуміла. 

Курс – безплатний. Усе, що потрібно для проходження – доступ до мережі Інтернет на швидкості, достатній для перегляду відео-лекцій. Успішно виконавши всі завдання курсу, кожен може отримати сертифікат про його завершення з підписом викладача.

Підлітковий інтерес до питань власної сексуальності – нормально. Головне – почати говорити про це. А почати можна вже сьогодні.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.