Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Тайм-менеджмент: лайфхаки з управління часом

Оновлено

Хитрість тайм-менеджменту полягає в тому, щоб організувати свої завдання й ефективно використовувати свій час, щоби кожен день виконувати більше завдань. Це може допомогти тобі знизити рівень стресу й домогтися більшого успіху в навчанні або на роботі.

Тайм-менеджмент – це навик, який вимагає часу для розвитку. Варіанти й методи тайм-менеджменту можуть бути різними для кожної людини. Тобі просто потрібно знайти те, що працює краще для тебе самого.

Ось 10 способів, якими ти можеш скористатися, щоби поліпшити навички управління своїм часом:

  1. Делегуй завдання.

Для всіх нас характерно брати більше завдань, ніж ми насправді можемо виконати. Це часто може призвести до стресу та вигорання.

Делегуючи ти не тікаєш від своїх обов’язків, але користуєшся можливістю управляти своїм часом і ресурсами краще.

  1. Навчися розставляти пріоритети

Перед початком дня склади список завдань, які вимагають твоєї негайної уваги. Неважливі завдання можуть займати багато твого дорогоцінного часу. Деякі невідкладні завдання повинні бути виконані тільки в один конкретний день, тоді як інші несуттєві завдання можуть бути перенесені на наступний день.

Коротше кажучи, розстав пріоритети своїх завдань, щоби зосередитися на тих, які є більш важливими.

  1. Розклад завдань

Носи із собою пленнер або блокнот і записуй усі завдання, які приходять вам на розум.

Склади простий список справ перед початком дня, розстав пріоритети за завданнями і сфокусуйся на основних моментах. Переконайся, що ці завдання також досяжні.

Щоб краще управляти своїми навичками тайм-менеджменту, ти можеш скласти 3 списки: робочий, домашній і особистий.

  1. Встанови терміни

Коли в тебе є завдання, установи реалістичний крайній термін і дотримуйся його.

Спробуй встановити крайній термін за кілька днів до виконання завдання, щоби ти міг (ла) виконати всі ті завдання, які можуть виникнути на шляху. Налаштуйся і вкладися в строк; винагороди себе за те, що подолав (а) цей виклик.

  1. Не зволікай!

Зволікання – одна з речей, які погано впливають на продуктивність. Це може привести до марної витрати часу й енергії. Це може бути серйозною проблемою як у твоєму навчанні, так і в особистому житті.

  1. Мудро справляйся зі стресом

Стрес часто виникає, коли ми приймаємо більше роботи, ніж готові потягнути. У результаті наше тіло починає відчувати втому, що може вплинути на нашу продуктивність.

  1. Уникай багатозадачності

Більшість із нас вважає, що багатозадачність – це ефективний спосіб досягти мети, але правда в тому, що ми робимо краще, коли концентруємося на чомусь одному. Багатозадачність знижує продуктивність і її слід уникати, щоби поліпшити свої навички по тайм-менеджменту.

Використовуй списки справ і став термін, щоби допомогти собі залишатися в центрі уваги! Таким чином, ти зможеш досягти більшого успіху в тому, що робиш.

  1. Почни рано

У більшості успішних людей є одна спільна риса – вони починають свій день рано, оскільки це дає їм час сидіти, думати і планувати свій день.

Коли ти встаєш рано, ти більш спокійний (а), креативний (а) і розважливий (а). З плином дня рівень твоєї енергії починає знижуватися, що впливає на те, що ти не можеш працювати так само добре.

  1. Роби регулярні перерви

Всякий раз, коли ти відчуваєш втому і стрес, зроби перерву на 10-15 хвилин. Занадто сильний стрес може позначитися на твоєму тілі і вплинути на твою продуктивність.
А ще краще – заплануй свої перерви. Це допоможе тобі розслабитися й повернуться до роботи (вже з енергією) пізніше.

Погуляй, послухай музику або швидко струснися. Найкраще робити перерву від роботи і проводити час із друзями та родиною.

  1. Навчися говорити ні

Ввічливо відмовляйся приймати додаткові завдання, якщо вважаєш, що вже перевантажений (а) роботою. Подивіться на свій список справ, перш ніж погодитися взяти на себе додаткову роботу.

Тепер, коли ти вивчив(Ла) усі ці практичні поради з управління часом, почни з перерахування всього, що тобі потрібно зробити, розстав пріоритети і виріши, що можна делегувати іншим. Потім заплануй завдання зі встановленими термінами й заплануй свої перерви.

Коли ти отримаєш чітке уявлення про те, що в лежить перед тобою, ти будеш більш зосереджений (а) і зробиш більше за менший час!

Хороше управління часом вимагає щоденної практики розстановки пріоритетів і організації їх таким чином, щоби заощадити час і домогтися більшого. Використовуй ці лайф-хакі протягом декількох тижнів і подивися чи працюють вони!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.