Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Netflix and chill: 10 англійських слів про інтернет

Оновлено

Скільки б тобі не було років – швидше за все, значну частину дня ти проводиш в інтернеті. Такий спосіб життя неминуче позначається на лексиконі. Так що лови новий інтернет-словник, щоб бути в курсі!

1. Wexting

Дослівно – листування під час ходьби (walking + texting). За фактом – назва епідемії, яка поглинула весь світ (так, автор теж від неї страждає). Відмінно описує тих, хто ходить по вулицях як зомбі, уткнувшись у смартфон, – їх називають wexters. Найгірше, коли такі люди переходять дорогу: активно листуючись із друзями або колегами, вони просто можуть не помітити автомобіль на них. Тому, якщо ви можете про себе сказати: I'm a bit of a wexter, – не нехтуйте елементарними правилами безпеки.

2. Cyberstalk / Facebook stalk

Кіберсталкери (cyberstalkers) переслідують своїх жертв у соцмережах. Вони регулярно переглядають їхні статуси, пости, фотографії, щоби дізнатися більше про те, хто їх цікавить. На заході найкращий ресурс для тих, хто займається кіберсталкінгом, – Facebook, тому часто можна зустріти варіативний вираз Facebook stalk. Втім, якщо ви в розмові з приятелем зі США почули фразу «I was cyberstalking a cute girl from my work», не лякайтеся. Людина всього лише намагалася дізнатися більше про дівчину, яка їй подобається.

3. Netflix and chill

Виразів з Netflix так багато, що їх варто було б виділити в окремий список. Судіть самі: netfickle,netflexting,netflestinate,Netflix cheating (і це далеко не повний перелік). Мабуть, найпопулярнішим залишається Netflix and chill. Для чого використовувати цю фразу? Скажімо так: раніше з цими цілями запрошували додому на чашечку кави. А тепер приводом для усамітнення став перегляд онлайн-кіно. Що за цим слідує, здогадайтеся самі.

До речі, не так давно стало відомо, що Netflix заборонила своїм акторам використовувати термін binge-watching, який поширився саме з розквітом компанії. Про це розповів зірка нетфліксовского серіалу The Innocents Гай Пірс. Офіційних заяв із цього приводу компанія не давала. Але можна припустити, що вся справа в значенні слова binge. Наприклад, якщо людина зловживає алкоголем, про неї говорять: «He is binge-drinking». Цілком резонно, що бренд не хоче асоціюватися з нездоровою (хоч і прибутковою) інтернет-залежністю.

4. Digital nomad

Деякі компанії готові платити вам за те, щоби ви подорожували по світу і викладали фото в інстаграм усім на заздрість. Для цього вам потрібно стати «цифровим кочівником» – digital nomad. Цифрові кочівники заробляють на життя, працюючи в інтернеті, і при цьому вони постійно подорожують. Їх нерідко можна застати за ноутбуком у кав’ярнях, публічних бібліотеках і коворкінгах

Звучить заманливо, дійсно? Майте на увазі, що більшість digital nomads володіють хоча б однією іноземною мовою. Тому якщо хочете почати кар’єру своєї мрії, не відриваючись від поїздок по світу, записуйтеся на безплатний вступний урок англійської в Skyeng. Заняття в школі проходять на інтерактивній платформі один на один із викладачем, і на урок можна виходити звідки завгодно: досить ноутбука (або планшета) і хорошого інтернет-з’єднання.

5. Boomerang

Ні, мова зовсім не про іграшку, а про програму, популярну серед користувачів Instagram. Boomerang робить серію фотографій, а потім склеює їх у коротку гіфку, яка прокручується туди-назад. Завдяки цьому ефекту додаток і отримав свою назву. Формат зараз набирає велику популярність, тому часто можна почути фразу «Hey, boomerang this!» («Гей, зроби бумеранг швидше!»), якщо хтось хоче відобразити момент із життя у вигляді анімації.

За матеріалами SkyEng

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.