Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Пережити карантин вдома й не збожеволіти

Оновлено

У світі стартувала нова пандемія, цього разу вірусу COVID-19. Якщо ти про це не знаєш, то, мабуть, у тебе відібрали телефон.

Вірусу не потрібно боятися й панікувати, уже точно, не варто. Головне, що нам усім доведеться пережити найближчим часом – це КАРАНТИН.

Карантин – це важливо, карантин – це потрібно, карантин – це просто. У чому суть карантину: ви сидите вдома, не їздите в громадському транспорті, не ходите по вулицях, не відвідуєте школи й універи, тим самим не даєте вірусу поширюватися.

Карантин – це час, який ви проведете виключно вдома. В екстравертів зараз округлилися очі, а інтроверти легенько посміхнулися.

Не складно здогадатися, що навіть якщо абсолютно здорову людину замкнути на місяць вдома, то нічого хорошого з ним не трапиться.

Щоб полегшити цей складний період і тримати себе у формі навіть вдома ми підготували для вас звід правил. Так, правила – це огидно, але через кілька діб вдома ви й самі зрозумієте, що без ось взагалі чет не виходить.

 

Створюйте свої ритуали

Вам потрібно щось постійне й це не повинно бути питання «Що робити?» в голові. Приводьте себе в порядок щоранку, навіть якщо не збираєтеся виходити з квартири. Привчіться читати щодня після обіду або, чим чорт не жартує, почніть робити зарядку вранці.

Задоволення має бути регулярним

Запам’ятайте, що кожен день ви повинні отримувати задоволення. Фізичне задоволення. Секс – це прекрасна профілактика багатьох проблем і захворювань, тому займайтеся ним! А якщо ні з ким, то ви знаєте, що робити;)

НЕ треба бути сильним

Ви вже вдома й можете дозволити собі голосно сміятися, дивитися в одну точку й навіть сплакнути. Не тримайте всі емоції в собі, вас усе одно ніхто не бачить.

Підбивайте підсумки

Якщо ви весь час вдома і ви не блогер, то вас, крім вас, ніхто не похвалить. Це говорить тільки про те, що ввечері потрібно згадати, скільки сторінок книги було прочитано, скільки вправ зроблено, скільки уроків з іноземної пройдено. Це допоможе бути задоволеним собою.

Не плануйте надовго

Весь прикол карантину саме в тому, що життя в чотирьох стінах досить одноманітна, але ми ніколи не знаємо, що станеться завтра. Тому будувати свої плани далі, ніж на тиждень – безглуздо.

Досягайте швидких результатів

Якщо через тиждень ви будете почувати себе ще стерпно, то через місяць на карантині можна впасти в нехилу таку депресію. Ліки від цього теж є! Це – швидкі результати. Якщо весь час виконувати роботу і вона ні до чого приводити не буде, то це змушує сумувати, а от якщо піти на кухню і приготувати салат або зробити чай, то це дуже навіть досягнення. Приготувати салат – це швидкий результат, під час карантину нам таких потрібно багато. А навчитися готувати – взагалі відмінна затія, у самостійному житті стане в нагоді.

Почніть нове

Коли навколо нічого не змінюється й у вашої кімнати щодня не новий дизайн, то потрібно щось чого раніше не було. Можна завантажити додаток на смартфон і вивчити нову мову. Ось так із нуля. А потім усі здивуються, коли почують вас португальською. Це не обов’язково повинен бути нова мова, можна навчитися по відео плести кіски, але кого ми цим здивуємо. А корисну добірку з безплатними ресурсами для навчання ми вже зібрали тут: https://www.facebook.com/watch/?v=549115989060243

Стрес-контроль

Якщо стало дуже сумно, то потрібно визначитися з другом/подружкою, який першим отримає вашу хвилю емоцій і краще його про це попередити. А ще можна придумати для себе список справ на випадок занепаду сил і емоційного дисбалансу, а починатися він може, наприклад, з пункту «перебрати свій гардероб». Не можна довго плакати лежачи, потрібно зайняти руки й голову. А ще рекомендуємо використовувати «принцип моменту», який криється в тому, що коли ви миєте чашку – потрібно думати про чашку. Тоді ви будете жити в гармонії.

Ці правила тобі точно допоможуть. Так, вони не закотять вечірку з друзями в тебе вдома, але вони допоможуть без шкоди дочекатися дня, коли це знову стане можливим.

Усе заради безпеки. Мийте руки, будьте вдома й бережіть себе.

Захоплюючого карантину!

 

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.