Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Міфи про бодипозитиве

Оновлено

Якщо коротко, бодіпозитив-це:

Моє тіло – не твоя справа.
А твоє тіло – не моя справа.

Якщо докладно:
Бодіпозитив-рух за свободу й повагу всіх тіл, незалежно від кольору шкіри, ваги, інвалідності та інших не прийнятих суспільством норм.

Сьогодні ми поділимося з тобою кількома міфи про бодіпозітіве.
Готовий (а)? Гайда!

  1. Бодіпозитив-тільки для товстих людей.
    Ну, це невірно. Бодіпозитив – для кожного й кожної. Для суперспортивних, товстих і худих. Для всіх, хто ще шукає в собі недоліки, ненавидить зайвий кілограм і плаче через вид у дзеркалі.
  2. Бодіпозитив – про неголені пахви.
    Почнемо з того, що чужі пахви тебе ніяк не стосуються. І ці пахви точно не питають у тебе, подобаються вони тобі чи ні. Все ще думаєш, що бодіпозитив про пахви? Повернися на пункт вище.
  3. Бодипозитив – виправдання ліні.
    Ні, бодипозитив – про вибір. Про вибір того, яким або який ти хочеш бути, як себе почувати і виглядати. Неважливо, скільки в тобі кілограм – ти найкраще, що є у твоєму житті. І, здається, пора це зрозуміти саме зараз.
  4. Макіяж – ворог бодипозитива.

    Чтооооо?
    Макіяж-класний спосіб виразити себе і він відмінно виглядає на будь-якому обличчі. Макіяж не про «недоліки», а про мистецтво на твоєму обличчі.

Бодіпозитивісти вважають, що будь-які форми тіла й будь-які розміри фігури прекрасні. Вони висловлюються проти постійно мінливих стандартів краси, за прийняття себе і власної зовнішності, проти фетшеймінга (засудження повних людей) і скинни-шеймінга (засудження худих людей).

При цьому представники руху не пропонують відмовитися від роботи над власним тілом, але в разі, якщо це усвідомлене й добровільне рішення людини, у тому обсязі, який здасться йому необхідним і достатнім. Бодіпозитивісти не підтримують фітнес-фашизм-хворобливу заклопотаність власним тілом і доведення себе до знемоги нескінченними тренуваннями.

Бодіпозитивісти прагнуть виробити в людей позитивне ставлення до тіла, а не боротися з Патріархатом або з індустрією краси.

Мета бодіпозитиву-позбутися комплексів і вільно говорити про людське тіло.

Рух бодіпозитив бере свій початок в 1996 році, коли Конні Собчак і Елізабет Скотт створили організацію «The Body Positive». Мета організації – допомогти людям подолати конфлікт із їхнім тілом для більш щасливого і продуктивного життя. Конні та Елізабет заснували організацію через «загальну пристрасть до створення спільноти, яка пропонує свободу від громадської думки, що диктує свої правила і створює проблеми людям, які мають складнощі з фігурою». У 2014 році Собчак випустила книгу «навчися любити своє унікальне тіло», у якій підкреслювала, як важливо любити своє тіло і приймати його у всій його різноманітності.

Ти можеш бути товстим(ой), худ(ой) або спортивним (ой), мати шрами, порізи або захворювання, – головне, щоб ти любила себе і своє тіло.
Воно дозволяє тобі жити й радіти, воно робить достатньо. Просто люби його й піклуйся про нього.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.