Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Як поліпшити свій психологічний стан: 5 письмових практик

Оновлено

В голові каша, а в душі непонятки. У школу набридло вже рано вставати, та й з однокласниками якісь трабли. Нам завжди доводиться стикатися з певними проблемами, і це нормально. Але іноді у всіх цих буднях усе ж варто іноді зупинитися й подумати про те, як ти себе почуваєш. Можливо, у твоєму житті набагато більше хорошого, ніж здається на перший погляд❤️

Пам’ятай, що ти завжди можеш звернутися до наших рівних консультантів і психологів. Вони тебе вислухають, підтримають і допоможуть знайти вихід, якщо це потрібно.

А що ти ще можеш зробити, щоби поліпшити свій психологічний стан?

Ми зібрали для тебе кілька простих письмових практик, які допоможуть розібратися в собі, своїх почуттях і навести порядок у голові.

але якщо ти відчуваєш, що тобі дуже погано і тривожно, у тебе нестабільний стан і тобі страшно, у тебе депресія, є психічні розлади, краще звернутися до фахівця або за рекомендацією до наших консультантів! Такі вправи не замінять допомогу професійного психолога!

Отже! Як підготуватися?

Знайди тихе і спокійне місце, де тебе не потурбують

Подбай про те, щоби ніхто не побачив твої записи

Вимкни повідомлення на телефоні

Якщо ти зрозумієш, що під час практики почавши відчувати себе гірше, Зупинись і не продовжуй робити нічого через силу. Якщо тобі здається, що це не твоє, не допомагає, – зупинися. Ми всі різні, і те, що підходить одній людині, може абсолютно не підходити іншому

Подумай про те, хто міг би тебе підтримати, якщо це буде потрібно

✒️ Практика № 1. Вільний лист. Візьми аркуш паперу, блокнот або відкрий новий документ на компі, і починай писати все-все, що приходить у голову. Виписуй думки, до яких ти постійно повертаєшся, пиши про те, що ти відчуваєш, виливай свої переживання. І пам’ятай, що цей запис ніхто не прочитає, так що пиши вільно.

Також ти можеш поставити таймер на 5, 10 або більше хвилин, щоби не відволікатися на час. Після завершення практики ти можеш як знищити, так і зберігати цей запис у себе.

✒️ Практика № 2. З яким словом у тебе асоціюється цей день? Це проста й дуже швидка практика. Ти можеш сформувати це слово ввечері перед початком дня, виходячи з того, що тебе чекає, які завдання ти будеш виконувати, з ким будеш бачитися. Подивися на це слово вранці й періодично згадуй його протягом дня.

✒️ Практика № 3. Напиши автобіографію. Постав таймер на п’ять хвилин і постарайся розповісти історію свого життя й описати найважливіші моменти. Коли час пройде, зверни увагу на те, чого не вистачає. Доповни розповідь про себе. Проаналізувати свою історію: можливо, ти упустити щось важливе? Які акценти розставивши?

✒️Практика № 4. Список. Щоб навести порядок у думках, можеш почати вести списки. І ми не говоримо про списки продуктів, хоча теж непогано. Наприклад, це може бути список твоїх мрій; список подяк; список того, що б ти дати змінити у своєму житті; список того, що допомагає тобі розслабитися і відпочити. Це може допомогти краще познайомитися із собою. Також це може бути список справ, які потрібно виконати, навіть якщо здається, що ти все й так пам’ятаєш.

✒️Практика № 5. Описуй свої позитивні моменти. Згадай якийсь класний і навіть, на перший погляд, незначний день або момент, який викликає в тебе приємні емоції. Детально напиши все, що ти відчувати, які асоціації в тебе виникають. Роби це якомога частіше.

Сподіваємося, що ти знайдеш корисну для себе практику!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.