Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Що таке слатшеймінг?

Оновлено

✔️ Тільки що ти запостила фото в купальнику, а в діректі вже пише користувач @anonim3000123, що ти «ш * * * а»?

✔️ У школі дізналися, що у тебе є хлопець, і тепер у чат класу отримуєш меми з насмішками?

✔️ Відмовила в побаченні, а у відповідь отримала полотно про те, що ти, м’яко кажучи, погана людина?

 

Сьогодні поговоримо про слатшеймінг.

З англійської слово «slut» перекладається як «ш * * * а», а «shame» означає «ганьба». Коли обговорюється і засуджується сексуальне життя дівчини, кількість її партнерів, зовнішній вигляд, поведінка і фотографії, на яких є найменший натяк на відвертість – це і є слатшеймінг.

Адже «хорошим дівчатам» не можна займатися сексом. «Хорошим дівчатам» не можна бути сексуальними. «Хорошим дівчатам» не можна виглядати й робити те, що вони хочуть.

One-night stand (випадковий секс, секс на одну ніч) для дівчини – те, за що її швидше засудять, ніж дадуть п’ять, на відміну від хлопців. Яка ж нормальна дівчина буде займатися сексом до весілля? Звичайно, зараз секс поза шлюбом і навіть відносин перестає бути чимось ганебним, але все ж зустрічаються й ті, кого дуже хвилюють і ображають сексуальні стосунки інших людей, а також неможливість контролювати чиєсь життя.

Водночас в мережі з’являються сотні скриншотів, як дівчата, які відмовили хлопцям у сексі або побаченні, також піддавалися образам.

Нюдси — це також важлива тема. Селфі в білизні або навіть без неї є просто фотографіями. Вони не є запрошенням до сексу чи цькування. Такі знімки не визначають характер чи цінність дівчини, а кількість сексуальних партнерів не робить її «брудною й негідною». 

 

Слатшеймінгу піддавалися Майлі Сайрус, Аріана Гранде, Кім Кардашьян, Ембер Роуз, Емілі Ратаковскі. Остання висловила на цю тему так: «Шкода, що я не зрозуміла раніше, що реакція оточення на мою сексуальність – це не моя проблема, а їхня». А новини про Кім взагалі майже не обходяться без згадки її фігури.

 

Часто голосно обговорюється і те, в що одягнена та чи інша депутатка, особливо, якщо її одяг не відповідає уявленню випадкового чоловіка про те, як повинна виглядати жінка. Наприклад, екс прем’єрка Фінляндії Санна Марін дала інтерв’ю місцевому виданню  про те, як стала наймолодшою головою уряду, але, звичайно ж, цікавило багатьох інше – виріз її піджака. Шкільних вчителів теж не минула ця доля. Скільки вже було випадків, коли вчительку звільняли за звичайне фото в купальнику, яке є, напевно, у кожної.


Бути занадто сексуальною забороняється. Але не бути сексуальною теж. 


«Що за балахони?»
«Що за мішкуваті штани?»
«Чому без макіяжу?»
«Тобі вже стільки років і в тебе не було сексу?»
«Ти що, вже не незаймана?»

 

Відчути цю межу, де ти ще «хороша» і вже «погана» — неможливо, адже завжди знайдеться той, кому буде що сказати на рахунок поведінки й зовнішнього вигляду.

Кожна людина має право одягатися, як забажає, займатися сексом, з ким забажає і виставляти ті фото, які їй подобаються.

Якщо ти став_ла жертвою слатшеймінгу і тобі потрібна підтримка та допомога — звертайся в онлайн чат з безкоштовним психологом прямо зараз.

 

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.