Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Що таке слатшеймінг?

Оновлено

✔️ Тільки запостила фотку в купальнику, а в дірект уже пише користувач @anonim3000123, що ти «ш * * * а»?

✔️ В школі дізналися, що в тебе є хлопець, і тепер у чат класу отримуєш меми c насмішками?

✔️ Відмовила в побаченні, а у відповідь прочитала полотно про те, що ти й так, м’яко кажучи, негідна?

Давайте сьогодні в нашій рубриці #ДокторГугл поговоримо про слатшеймінг.

З англійської слово slut перекладається як ш * * * а, а shame означає Ганьба. Коли обговорюється й засуджується сексуальне життя дівчини, кількість її партнерів, зовнішній вигляд, поведінку і фотки, на яких є найменший натяк на відвертість – це і є слатшеймінг.

Адже хорошим дівчаткам не можна займатися сексом. Хорошим дівчаткам не можна бути сексуальними. Хорошим дівчаткам не можна виглядати й робити те, що вони хочуть. 

One night stand (випадковий секс, секс на одну ніч) для дівчини – те, за що її швидше засудять, ніж дадуть п’ять, на відміну від хлопців. Так-так, подвійні стандарти увійшли в чат. Яка ж нормальна дівчина буде займатися сексом до весілля? Звичайно, зараз секс поза шлюбом і навіть відносин перестає бути чимось ганебним, але все ж зустрічаються ті, кого дуже хвилюють і ображають сексуальні переваги інших людей, а також неможливість контролювати чиєсь життя. І в той же час у мережі з’являються сотні скрінів, як дівчата, які відмовляли хлопцям у сексі або побаченні, також піддавалися образам. Тут вийшла з чату логіка. 

Нюдси-теж окрема тема. Селфі в білизні або навіть без нього ніяк не виключає наявність розуму. Селфі в білизні – це просто фото. Це не запрошення до сексу. Це не запрошення до цькування. Воно не визначає ні характер, ні переваги дівчини. Як і кількість сексуальних партнерів не робить її «брудною й негідною». 

Слатшеймінгу піддавалися Майлі Сайрус, Аріана Гранде, Кім Кардашьян, Ембер Роуз, Емілі Ратаковскі. Остання висловити на цю тему так: «Шкода, що я не зрозуміла раніше, що реакція оточуючих на мою сексуальність – це не моя проблема, а їх». А новини про Кім взагалі майже не обходяться без згадки її фігури. 

Часто голосно обговорюється й те, у що одягнена та чи інша депутатка, особливо, якщо виріз блузки не відповідає уявленню рандомного чоловіка про те, як повинна виглядати жінка. Наприклад, цієї осені прем’єрка Фінляндії Санна Марін дала інтерв’ю місцевому виданню про свою роботу, про те, як стала наймолодшою головницею національного Кабінету міністрів, але, звичайно ж, цікавило багатьох інше – виріз її піджака. Шкільних вчительок теж не минула ця доля. Скільки вже було випадків, коли вчительку звільняли за звичайне фото в купальнику, яке є, напевно, у кожної. 

Бути занадто сексуальною забороняється. Але не бути сексуальною теж. Що за балахони? Що за мішкуваті штани? Чому без макіяжу? Тобі вже стільки років і в тебе не було сексу? Ти що, уже не незаймана?

Відчути цю грань, де ти ще «хороша» і вже «погана» неможливо, адже завжди знайдеться той, кому буде що сказати на рахунок поведінки й зовнішнього вигляду дівчини. 

Кожна людина має право одягатися, як забажає, займатися сексом, з ким забажає і виставляти ті фотки, які їй подобаються. Згодні?

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.