Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

5 питань про презервативи

Оновлено

Їх важко купити, легко втратити…

Давай сьогодні поговоримо про презервативи!

Це максимально простий виріб викликає стільки питань. А де краще купити? А це не соромно? А хто в парі повинен брати їх із собою? І ще мільйон інших. Ми сьогодні постараємося відповісти на найпопулярніші.

Де краще купувати?

Звичайно, ідеальний варіант-це аптека, так як до зберігання презервативів є багато вимог. В аптеці потурбуються про те, щоби на них не потрапляли прямі сонячні промені, щоби була правильна температура і вологість. Якщо ж поблизу немає аптеки, тоді йди у відомий супермаркет, у якому завжди великий потік покупців і де товари швидко продаються.

Найгірший варіант – це ларьок під будинком. Велика ймовірність того, що пачка презервативів із вицвілою картинкою на коробці лежить на полиці вже дуже давно.

А якщо мені соромно їх купувати, що робити?

Перед тим як йти в аптеку, у голові представляється картинка, як заходиш купити презервативи, тихо просиш фармацевта продати тобі товар, і тут починається гучне… «а вам презервативи подорожче або дешевше? А вам які ПРЕЗЕРВАТИВИ – звичайні або XL? Як ви не знаєте? А хто знає?»

Дивитися. Багато хвилюються перед тим, як купувати презервативи, особливо перший раз. І це нормально, адже в суспільстві все ще витає думка про те, що секс – це соромно, а покупка контрацепції як би натякає на те, чим ти плануєш займатися. Тим більше, якщо ні батьки, ні вчителі ніколи не говорили вголос на всі ці теми.

  • Щоб менше переживати, можеш заздалегідь пошукати в гуглі, яких брендів бувають презервативи, яких розмірів, скільки приблизно вони коштують.
  • Якщо дуже хвилюєшся, скористайся в супермаркеті касою самообслуговування, якщо такі є. Тоді тобі взагалі не потрібно буде перетинатися з іншими людьми.
  • Подивися на контрацепцію під іншим кутом. Презервативи – це не щось «погане» й соромне. Це лише засіб гігієни, який допомагає піклуватися про здоров’я. Безпечний секс – це важливо!

Хто повинен їх купувати?

Існує стереотип про те, що якщо дівчина не хоче завагітніти, нехай вона й купує. Насправді, про наявність презервативів повинні забитися обидва! Захворювання, які передаються статевим шляхом, не цікавляться тим, хто їх купить. Тому краще покладатися на себе й мати при собі контрацептиви. Тим більше, так ти будеш знати напевно, як вони зберігалися, де ти їх купити і який у них термін придатності.

А як їх зберігати, щоб усе було окей?

Кишеня штанів, косметичка, дно сумки, гаманець – це погані місця для зберігання презервативів. Вони там труться і мнуться, що може привести до їх псування. Також не залишай їх на підвіконні, особливо в сонячний день. Краще зберігай їх у картонній коробці, у якій вони і продавалися, у тумбочці або ящику. І регулярно перевіряй термін придатності!

А якщо партнер відмовляється від контрацепції?

Це не дуже хороший дзвіночок, адже він означає, що партнер не турбується ні про твоє, ні про своє здоров’я. Презерватив – це метод контрацепції, який захищає не тільки від небажаної вагітності, а й від багатьох захворювань, у тому числі ВІЛ. Ми ніколи не можемо знати, чи здорова інша людина чи ні, тому використовувати презерватив потрібно завжди!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.