Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Чи нормально бути в стосунках та відчувати симпатію до іншої людини?

Людина — не робот. Ми не можемо вмикати та вимикати свої почуття, як нам заманеться. Але ми можемо контролювати свої дії! З появою стабільних стосунків у житті у нас не віднімає зір. Ми все ще перебуваємо у суспільстві та знайомимося з різними людьми. Ми можемо навіть відчути симпатію до іншої людини, але це не робить нас автоматично поганими.

За словами психолога Саманти Родман, закоханість в іншу людину є звичним явищем у стосунках, особливо в довготривалих. Це цілком нормально і може не мати нічого спільного зі щастям у стосунках загалом. Якщо хтось новий привернув вашу увагу, можливо, ви насправді й не маєте великого бажання будувати нові стосунки.

Закоханість дає людині можливість відчувати себе привабливою та більш живою.

Також важливо запитати себе, чому ця людина вам сподобалася. Можливо, ви захоплюєтеся її впевненістю, оскільки саме цього вам не вистачає у собі. Трапляється, що ми бачимо в інших саме те, чого нам бракує або над чим потрібно працювати. Якщо у ваших стосунках із партером є непорозуміння, можливо, цій людині, до якої ви відчували симпатію, притаманна саме та якість чи поведінка, яку ви хочете бачити у своєму партнерові.

Можливо, ви відчуваєте, що вам, дійсно, погано у ваших стосунках і ви з вашим партнером не спілкуєтеся щиро та відверто.

Загалом, подумайте про те, чому ви закохалися саме зараз і саме в цю людину. Можливо, справа у вас чи ваших стосунках, а не у цій людині.

Те, що ви закохалися в когось іншого, не означає автоматично, що ви повинні тут і зараз завершити стосунки зі своїм партнером. Але якщо ще до закоханості ви часто думали про те, що ваш нинішній партнер не найкраща пара для вас, це привід задуматися.

Чи варто казати про закоханість партнерові/партнерці?

На це питання немає однозначної відповіді, оскільки все залежить від ваших стосунків. Звісно, вас ніхто не може змусити це робити. Це ваш вибір, чи ділитися своїми думками та почуттями. Крім того, думати про щось — не означає діяти. З іншого боку, ви можете поділитися своїми переживаннями із партером/партнеркою, якщо відчуваєте, що варто зробити саме так. Деякі партнери можуть відчути цікавість після таких новин, а декого це може дуже поранити.

Також варто подумати про причину, через яку ви відчуваєте потребу (або не відчуваєте потреби) розкрити свою закоханість.

Це зменшує вашу провину та дискомфорт, або це, дійсно, краще для ваших стосунків? Якщо це тільки добре для вас і завдасть коханій людині болю, можливо, краще залишити все при собі. Якщо ви вірите, що це принесе користь вашим стосункам, навіть якщо це незручно для вас, розкажіть про це.

Джерело: huffpost.com

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.