Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

7 ознак того, що вам, можливо, варто припинити стосунки

Оновлено

Іноді ми можемо проводити тижні й місяці, намагаючись зрозуміти, чи варто завершувати стосунки. Є кілька ознак, на які варто звернути увагу та які говорять про те, що стосунки “не працюють” або принаймні потребують серйозної роботи.

Ти часто думаєш про розрив

Ти вже складаєш списки «за» і «проти» своїх стосунків і вже думаєш про розрив зі своїм партнером/кою? Якщо такі думки з’являються дуже часто, можливо, на це є причина. Час від часу думати, чи залишатися разом, це нормально, але не тоді, коли ви не можете перестати думати про розставання.

Ви рідко спілкуєтеся

Спілкування настільки важливе для стосунків, що його відсутність може свідчити про те, що стосунки закінчуються. Відмова від спілкування створює ніби велику порожнечу у ваших стосунках і призводить до того, що дрібні проблеми переростуть у великі.

Тобі нудно

Хоча це не обов’язково причина, щоб негайно припинити стосунки, дай партнеру зрозуміти, що тобі нудно в стосунках. Якщо він/вона все ж не докладає зусиль, тоді настав час задуматися, що ці стосунки означають для кожного з вас. Протилежність любові? Байдужість. І як тільки ви перестали піклуватися про свого партнера, стосунки чи навіть про себе, можливо, настав час йти.

Ви постійно сваритеся

Звісно, сварки можуть вказувати на те, що вам обом все ще не байдуже. Однак якщо ви дійшли до точки, коли більше не можете розв’язувати проблеми та просто постійно сваритеся, вам, можливо, варто подумати про те, чи хочете ви продовжувати стосунки та жити в напрузі. Запитайте себе, чи не знаходите ви обоє щодня нову причину для сварки. Якщо відповідь ствердна, можливо, вам пора розстатися.

Ти просто нещасний/а у стосунках

Якщо ти нещасний/а, це явна ознака того, що щось не так. Як це зрозуміти? Ти регулярно почуваєшся пригніченим/ою, все більш усамітнюєшся і тобі не подобається виконувати звичайні справи. Якщо ти відчуваєш, що негативу багато, але ти не можеш точно визначити, звідки він походить, варто поговорити з тим, кому довіряєш.

Ти починаєш мріяти про своє життя без партнера/ки

Якщо ти починаєш постійно мріяти про інших людей, уявляти своє життя без стосунків та фантазувати про когось іншого, це важливий сигнал, щоб переглянути теперішні. Чи можеш ти уявити майбутнє з цією людиною? Якщо ти продовжуєш придумувати «якщо», «і» або «але», тоді відповідь буде «скоріше ні». І це нормально!

У вас різні цінності

Різниця в цінностях може викликати сильні непорозуміння між партнерами! З часом ці розбіжності ставатимуть все більш помітними та, ймовірно, завадять успішному розвитку. Іноді різні цінності та переконання стають на заваді.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.