Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Поради для поліаморів

Оновлено

Поліаморні стосунки — це немоногамні стосунки, в яких людина може відкрито мати більше ніж одного романтичного або інтимного партнера одночасно.

Якщо ви новачок у немоногамії, ви іноді можете відчувати себе загубленими. Ця свобода може надихати, але так само вона може й лякати. Немає «одного способу» бути немоногамним. Може знадобитися багато проб і помилок, щоб зрозуміти, як змусити немоногамію “працювати на вас”.

З’ясуйте своє «чому»

Для всіх, хто цікавиться поліаморією, з’ясування «чому» — є одним із найважливіших кроків. Ваше «чому» — це причина, по якій ви поліаморні або принаймні вирішили дослідити цей тип стосунків. У кожного воно своє, але ваше «чому» має бути конкретним для вас і повністю залежати від вас. Можливо, ви бачите поліаморію як спосіб створити спільноту, а, можливо, вам хочеться більше свободи у вашому розумінні. Ваше «чому» важливе, тому що воно допоможе вам заспокоїтися під час злетів і підтримати вас через падіння, які може принести поліаморія.

Не поспішайте

Звичайно, власний досвід є одним із найкращих вчителів у житті, але ні в якому разі не варто очікувати, що ви за одну ніч перейдете від безпечної моногамії до поліамора “без кордонів”. Ви можете йти у вашому власному темпі.

Зосередьтеся на фундаментальних навичках, завдяки яким стосунки працюють — спілкуванні та чесності — замість того, щоб поспішно починати нові романтичні чи сексуальні стосунки.

Не зосереджуйтеся на правилах

У стосунках, особливо на початку переходу від моногамії до поліаморії, є бажання встановити багато правил, за якими пара буде функціонувати. Правило вето, наприклад, дає одному партнеру право «накласти вето» на коханця іншого партнера. Хоча подібні правила часто призначені для захисту партнера від почуття загрози або ревнощів, цим почуттям неможливо запобігти жодним правилом. У результаті люди відчувають себе під постійним контролем.

Натомість краще зосередьтеся на спільних цінностях, реалістичних очікуваннях, питаннях безпеки та зобов’язаннях. Подумайте про те, що вам потрібно, чого ви бажаєте і чого можете зробити. Потім попросіть близьку людину зробити те ж саме. Обговоріть деталі цих угод, уточнюйте їх, ставте запитання, що якщо, і враховуйте контекст і гнучкість. Якщо щось не працює, поговоріть ще раз та внесіть відповідні зміни.

Не забувайте про вплив

Відносини — живі та часом крихкі. У немоногамії важливо завжди пам’ятати про спільну відповідальність один перед одним. В близьких стосунках, де ми так часто беремо на себе зобов’язання щодо турботи та відповідальності, важливо розуміти вплив ваших дій на інших людей.

У тому ж ключі важливо сприймати навіть короткотривалі стосунки з іншими людьми серйозно. Кожна людина заслуговує на повагу, і її почуття — це не поле для експериментів. Люди не є машинами для заповнення потреб.

Джерело: them.us

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.