Заціни, ми вже 101 856 консультацій провели

У чому користь мастурбації

За статистикою, протягом життя  80% чоловіків та  58% жінок займалися мастурбацією. Нічогенькі цифри, чи не так? Хоча (майже) всі цим займаються, але ця тема — досі  табуйована і закидана міфами та стереотипами.  

«Від мастурбації у тебе будуть волохаті долоні», «Якщо мастурбуватимеш — осліпнеш!», «Мастурбація — огидна і непотрібна» — чули таке? Запам’ятай раз і назавжди, це — булшит!

Вчені стверджують, що ця сексуальна практика — не лише приємна, а ще й корисна. Давайте розбиратися у цьому далі разом із Феміністичною Майстернею. 

Найголовніше — це твій особистий вибір. Якщо ти відчуваєш бажання займатися мастурбацією, то це абсолютно нормально. А якщо ні, то це теж нормально. Не дозволяй нікому тебе засуджувати або нав’язувати свою думку. Твоє тіло — це твоя територія, і ти маєш право вирішувати, що з ним робити.

У чому користь мастурбації:

  • Мастурбація може покращити якість твого сну та твій настрій. А ще знизити рівень стресу у твоєму житті!
  • Завдяки мастурбації, ти можеш краще дослідити своє тіло, сексуальні бажання.
  • Дівчата, які мастурбують, як правило, мають більш позитивне ставлення до сексу та вищий рівень сексуального задоволення. 
  • Дівчата стверджують, що мастурбація під час менструації зменшує біль та допомагає почуватися краще у цей період циклу.
  • Ну і не можемо згадати про те, що мастурбація  — природний спосіб  звільнитися від сексуальної напруги та отримати сексуальне задоволення.

Мастурбація  —  це спосіб контакту зі своїм тілом. Вона допомогає дослідити власні сексуальні уподобання та бажання.

Більше про мастурбацію ти зможеш дізнатися у новому випуску подкасту «про «доросле»,  який створює Феммайстерня за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля, Бюро Київ — Україна.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.