Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Де протестуватися на ВІЛ в Україні

Оновлено

Разом із розвитком інформаційних технологій, отримання різноманітних ресурсів стало простіше та швидше. Від інтернет замовлень меблів, техніки, предметів для побуту та іншого — до замовлення аналізів в месенджері та консультацій з лікарем онлайн. Зокрема, важливим надбанням є доступ до безкоштовного PrEp (доконтактна профілактика ВІЛ), тестів на ВІЛ та інших послуг охорони громадського здоровʼя. Адже саме профілактика захворювань є важливим аспектом в боротьбі з недугами.

За даними Всеукраїнської громадської організації «Гей-Форум України», в Україні діє три координаційні структури із гей-лесбійських питань, 19 ЛГБТ-організацій, щонайменше 14 неформальних ЛГБТ-об’єднань і більше 20 організацій, які надають соціальні послуги для людей, що практикують одностатеві сексуальні контакти або підтримують розвиток ЛГБТ-руху.

Доступ до тестів  на захворювання є важливим аспектом профілактики в незалежності від гендерної ідентичності та сексуальної орієнтації.

Україна має програми безкоштовного тестування на ВІЛ, які підтримує уряд та неприбуткові організації. Це важлива ініціатива, яка допомагає виявляти інфекцію на ранніх стадіях та забезпечує доступ до лікування тих, хто цього потребує. Тестування можна здійснити в спеціалізованих медичних закладах, а також у певних аптеках та центрах з профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом. 

Замовити безкоштовний тест онлайн можна на сайтах:

Тест Вдома

https://test-vdoma.com.ua

Про Здоровʼя 

https://prozdorovia.in.ua

Орал Тест 

https://oraltest.org.ua 

Знайти найближчий пункт тестування на ВІЛ можна у чат-боті #ТЕСТпоруч https://t.me/HIVfree_bot і на сайті https://testporuch.phc.org.ua 

PrEp — що це та як отримати?

PrEp це доконтактна профілактика ВІЛ, а саме: прийом препаратів високоактивної антиретровірусної терапії людьми, які не мають ВІЛ, з метою зниження ризику можливого зараження цим вірусом. 

Раніше для того, аби її отримати необхідно було пройти безліч тестів та процедур, зараз це зробити значно простіше. 

До того аби отримати PrEp необхідно заповнити форму та пройти коротку співбесіду в якій вам повідомлять основні деталі. Покликання: https://www.prep.com.ua 

Захист психічного здоровʼя ЛГБТ в Україні 

Окрім захисту фізичного здоровʼя, в Україні розвиваються організації, що піклуються про психічне благополуччя ЛГБТ-осіб. Зокрема:

ГО “Точка Опори ЮА”

Пошук точок опори, мотивація, пошук внутрішніх ресурсів для змін. Для однієї людини дві консультації. Покликання:

https://linktr.ee/tochka

ГО Інсайт

Організація надає безкоштовні 

психологічні та юридичні консультації ЛГБТКІ+ людям.

Покликання: https://www.insight-ukraine.org/uk

Teenergizer

Молодіжна організація, де ви можете отримати безкоштовні консультації в необмеженій кількості. Ми працюємо та піклуємось про кожного, в незалежності від сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. Teenergizer консультує онлайн, анонімно та безоплатно, також проводить офлайн тренінги для молоді на цікаві теми. Знайти детальну інформацію можете на нашому сайті або в наших соцмережах, за покликанням: https://bio.site/teenergizer

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.