Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Як відмовити, якщо від тебе вимагають нюдси

Оновлено

Інтернет може бути місцем, де легко потрапити в пастку маніпуляцій. Особливо небезпечні ситуації, коли хтось вимагає надіслати оголені фото або відео.

Ми розуміємо, що від таких прохань можна, м’яко кажучи, здивуватися, а маніпулятор/ка може змушувати відчувати провину і тиснути, саме для таких ситуацій організація #stop_sexтинг разом із Teenergizer підготувала топ-5 фраз, які можна використовувати, щоб протистояти таким маніпуляціям і захистити себе.

Ну, будь ласка, вишли хоч фото!

Відповідь: “Я не надсилаю особисті фото, для мене це табу”

Ця фраза чітко встановлює межі та показує, що ти не піддаєшся на тиск. Якщо тебе продовжують вмовляти або погрожувати  – можна зробити висновки, що зловмисник/ця спілкується лише заради отримання фото чи відео, а значить можливо потрібно передивитися доцільність спілкування з цією особою.

Коли скинеш фоточки з ванної?☺️

Відповідь:”Я поважаю себе і не роблю того, що мені некомфортно.”

Це твердження підкреслює твою самоповагу та відмову від тиску. “Твоя” людина буде спілкуватися з тобою навіть якщо ти не будеш робити те що тобі некомфортно, поважаючи твої межі.

Зніми мені себе на відео)

Відповідь: “Якщо ти поважаєш мене, ти припиниш це негайно.”

Ти маєш право вимагати поваги до своїх меж і бажань. Якщо зловмисник/ця це ігнорує – сміливо можна відправляти в “бан”;

Не думав, що ти такий/така!

Відповідь:”Моя безпека для мене важливіша за твої вимоги.”

Це показує, що ти цінуєш свою безпеку понад усе інше. Пам’ятай, справжній друг чи подруга, хлопець чи дівчина ніколи не буде змушувати робити те, що тобі неприємно.

Вишлеш фото у трусиках?

Відповідь: “Те, що ти просиш, є незаконним, і я звернуся до правоохоронців.”

Ця відповідь нагадує зловмиснику/ці  про юридичні наслідки його/її дій і може змусити відступити.

А якщо хочеш отримати більше інформації та порад щодо безпеки в інтернеті,  #stop_sexтинг  створили спеціальні чат-боти: для підлітків та батьків: @StopSextingBot

Тут ти можеш отримати інструкцію, що робити та куди звертатися, якщо тебе шантажують в інтернеті та вимагають контент сексуального характеру. Або звертайся на безкоштовну гарячу лінію психологічної підтримки від Teenergizer!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.