Заціни, ми вже 98 436 консультацій провели

Teenergizer в Таджикистані: досягнення та цілі

За період реалізації проєкту Teenergizer в місті Куляб, Таджикистан, було досягнуто наступних успіхів:

У ході реалізації проєкту та надання послуг нашій цільовій групі (підліткам, які живуть з ВІЛ), ми активізували нашу взаємодію з організаціями, що мають доступ до батьків та членів нашої цільової групи.

Команда досягла прогресу в цьому напрямку, розширивши кількість партнерських організацій. Нам вдалося встановити тісну співпрацю з Центрами СНІДу міста Куляб, кишлачною радою Дахана та співробітниками медичних організацій міста. Наші співробітники провели навчальні тренінги для медичного персоналу за темами “Розкриття статусу” та “Навички спілкування”, що призвело до підвищення якості наданих послуг цільовій групі.

Наші співробітники змогли залучити батьків підлітків, які живуть з ВІЛ, до заходів, попри те, що спочатку більшість з них не проявляли інтересу. До середини проєкту ми змогли розкрити статус понад 20 представникам нашої цільової групи.

Ми підготували 20 волонтерів з числа підлітків, які живуть з ВІЛ, які провели і проводять багато тренінгів серед старшокласників шкіл міста та району Куляб. Також ми підготували 30 волонтерів з числа молоді міста, які регулярно проводять роз’яснювальну роботу серед однолітків, відвідуючи наш офіс.

Зазначимо, що батьки нам довіряють і звертаються за консультаціями. За період проєкту 9 представників нашої цільової групи створили сім’ї, одна з них вже народила здорову дитину.

Наша основна мета – допомогти підліткам з ВІЛ мати доступ до інформації і шанс на отримання вищої освіти.

Ми підтримуємо наших підлітків, хоча більшість молоді з сільської місцевості віддає перевагу виходити заміж або одружуватися на ранньому етапі. На даний момент у нас 8 дівчат та 7 хлопців вступили до різних вишів міста Куляб. Ми вважаємо успіхом те, що вони відвідують наш офіс і отримують консультації фахівців з усіх виникаючих у них труднощів. Завдяки ЮНІСЕФ в Таджикистані у наших активістів завжди є можливість отримати підтримку, знаходити друзів і проявляти себе.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.