Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Для кожного вона має власне значення. Хтось просто використовують людей, прикриваючись дружбою, а хтось і правда дорожить тією людиною, з якою одного разу зустрівся. На жаль, останніх багатьом менше. Зрада, брехня, прихована заздрість – основні складові нинішньої «дружби». При зустрічі – натягнута посмішка, удаваний регіт від старих анекдотів і дурних жартів, при прощанні – плітки, чутки й ненависть. Друзі за пару днів стали ворогами, то чи варто було заводити знайомство? Вороги за п’ять годин стали друзями – чи повірити?

Кажуть, що знайти хоча б одного справжнього друга у своєму житті – уже добре, просто тому, що частіше ті, хто знаходиться навколо тебе, і не друзі зовсім. Але все-таки, я сподіваюся на те, що в кожного з нас є хоча б один Друг.

Важко сказати, у який саме момент народжується дружба. Коли по краплі наливаєш воду в посудину, буває якась одна, остання крапля, від якої вона раптом переповнюється, і волога переливається через край. Так і тут, у ряді добрих вчинків якийсь один раптом переповнює серце. Дружба – це більше ніж просто слово для тебе, якщо ти в неї віриш. Якщо ти готовий приймати людину такою, якою вона є насправді – без лицемірства, без брехні, розкриватися їй і довіряти свої емоції й думки. Справжня дружба не терпить умовностей і селекції за якоюсь ознакою. Це не вигідна угода або придбання, а швидше союз інтересів і душевних якостей людини.

Для мене друзі як радіоприймачі, які ловлять одну, лише їм відому частоту. Справжнім друзям неважливо, чи є в тебе гроші, робота або красива зовнішність, вони спілкуються з тобою з тієї ж причини, що й ти з ними – взаємний інтерес і повага. З роками справжня дружба обробляється подібно алмазу, її грані стають прекраснішими, а сама вона міцніша.

Мабуть найцікавіше, що ти, зустрічаючи людину, ніколи не знаєш, залишиться вона у твоєму житті або стане лише черговим перехожим. Думаю, ще не варто забувати те, що дружба – це як двосторонній кинджал – її потрібно заточувати з двох сторін, інакше вона може просто розсипатися об стіну егоїзму. Любіть своїх близьких, не зраджуйте друзів, часу може бути занадто мало.

А ви вірите в дружбу?

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.