Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Teenergizer на тренінгу «Fighting HIV: United Ukraine»

Оновлено

Активісти Teenergizer взяли участь у п’ятиденному тренінгу з питань ВІЛ/СНІДу від Корпусу Миру США в Україні.
27 березня три представники команди Teenergizer сіли в машину й поїхали підкорювати Рівненську область, де і проходив тренінг. Повернулися активісти минулої п’ятниці, втомлені, але натхненні. На освітній зустрічі, крім молодіжних лідерів з усієї України, були присутні також американські волонтери Корпусу Миру, активні українські педагоги та соціальні працівники.

image (4)_$ (4)_
Кожен робочий день учасників починався о 8.30, на загальних зборах у концертному залі, з підбиття підсумків попереднього дня і визначення нових планів. Після цього всі бігли на сніданок… І взагалі, харчувалися багато, але тільки тому, що напружене навчання та обговорення вимагають маси енергії!
Відразу ж після знайомства учасники детально розглянули тему біології та шляхів передачі ВІЛ. Окремо обговорювалося питання дискримінації та стигми, не тільки через призму епідемії ВІЛ, а і як загальна соціальна проблема, з якою необхідно боротися. Окремий час було приділено темам активізації спільноти, створення соціальних проєктів, деталям що стосуються гранту V.A.S.T. і фандрайзингу.

image (5)_$ (5)_

На тренінгу освітня частина була поєднана з багатьма іншими подіями. Найбільш пам’ятною – це спільний перегляд і обговорення фільму «Близька прогулянка», вражаючі історії від наших гостей і презентації про роботу соціальних організацій і проєктів. З учасниками спілкувалися представники Кіровоградської та Рівненської ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть із ВІЛ», проєкту «Схід і Захід» – разом, а також організатори освітніх таборів Camp H.E.A.L., OHALOW і CACTUS, інших соціальних проєктів.

IMG_7279_7279_

Свою роботу представили також ми, команда Teenergizer, і навіть справили якийсь фурор, вразили всіх.
Приємно розуміти, що в нашій Україні так багато людей, і навіть зовсім юних, готових працювати, творити й допомагати іншим. Адже наприкінці тренінгу кожна локальна команда представила власну ідею проєкту для свого населеного пункту. Ми сподіваємося, що всі ініціативи втіляться в життя, і незабаром по всій країні пройдуть тренінги з питань ВІЛ, цікаві молодіжні табори та флешмоби.

image (6)_$ (6)_
Крім того, команді Teenergizer вдалося неформально поспілкуватися з іншими молодіжними лідерами про їхні враження від тренінгу. Ось які відповіді ми отримали:

Богдана: Атмосфера була чудовою. Досвід, який ми отримали, – безцінний. Хочу сказати спасибі гостям за їх щирі історії та тренерам за корисні лекції.
Ілона: Від тренінгу я отримала безліч хороших вражень. Я змогла не тільки отримати нову інформацію, а й познайомитися з чудовими людьми, з якими ми й зараз продовжуємо спілкуватися!
Юля: Усі учасники – дуже хороші люди, і мені сподобалося проводити з ними час. Особливо важливо те, що ми навчилися проводити тренінги самостійно й тепер зможемо ефективно ділитися знаннями з іншими. А ще ми грали в класні ігри!
Анастасія: Тренінг був дуже цікавий і пізнавальний, але, те як ми проводили час після, було не менш захоплюючим. Ми грали в ігри, танцювали, дивилися фільми. Хтось знайшов нових друзів, хтось близьку людину. Насправді, у моєму житті не було нічого більш захоплюючого.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.