Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Teenergizer в Полтаві!

Оновлено

БО «Українське об’єднання підлітків та молоді» Teenergizer» провела круглий стіл у Полтаві!

Нещодавно Ольга Панфілова, національний експерт з адвокації та лідер-активіст Teenergizer Данило Столбунов повернулися з Полтави, де провели три дні, роблячи хороші справи! У рамках проєкту «Посилення соціального компоненту по роботі з ВІЛ-позитивними підлітками в контексті національної відповіді на епідемію ВІЛ/СНІДу в Україні», за підтримки ЮНІСЕФ, Teenergizer успішно провів свій другий круглий стіл, і цього разу вже в Полтаві, де є дуже великий досвід роботи з підлітками.

У перший день ми зустрілися з найактивнішими з підлітків, порушених ВІЛ, у Полтаві. Один із цих молодих людей був присутній на тренінгу з адвокації, який провів Teenergizer, і де активно брав участь у розробці адвокаційного плану для Полтави, і навіть брав участь у зніманні відео для всесвітньої ініціативи All In, яке покажуть на Міжнародній конференції AIDS2016 в Дурбані, ПАР.

13567025_1754739684803035_5735530844355949030_n_1356702517547396848030355735530844355949030_
Зустріч була спрямована на те, щоби розповісти хлопцям, що таке Teenergizer, чим ми займаємося, як до нас приєднається, як вони могли б зробити по-справжньому хорошу справу, приєднавшись до нашого «Квесту», і таким чином захищати права своїх однолітків і роблячи тестування на ВІЛ доступним і якісним. Це зробить із них справжніх лідерів з активною громадянською позицією. Так само ми приєднали їх до всесвітньої молодіжної ініціативи «U-Report», завдяки чому підлітки Полтави можуть висловлювати свою думку про важливі соціальні питання.

У другий День пройшов круглий стіл у співпраці з БА «Світло Надії» та представниками державних структур, і головне, з підлітками-лідерами. Оскільки в Полтаві багато уваги приділяється доступності тестування для молоді, важливим стало питання про кількість швидких тестів на ВІЛ у Полтавському Центрі профілактики ВІЛ/СНІДу. На щастя, він забезпечений і може реалізувати й підтримати ідеї масштабних акцій із тестування в Полтаві разом зі співробітниками та підлітками зі «Світло Надії». Обговорювали механізм роботи з підлітками під час і після тестування, його недоліки, пропозиції щодо поліпшення.
Молоді люди порушили питання щодо важливості сучасних мережевих ресурсів, як ефективних інструментів впливу на молодих людей, можливості створення разом із підлітками соціальних відеороликів для навчальних закладів із метою інформування молоді про ВІЛ.
Одним із підсумків круглого столу була пропозиція включити в групу з моніторингу при Координаційній раді по боротьбі з ВІЛ/СНІД ВІЛ-позитивного підлітка-лідера.

[/fusion_text]

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.