Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Небо

Оновлено

Ми бачимо його щодня, але зовсім не завжди звертаємо на нього увагу.

Часто, я зупиняюся на вулиці й дивлюся ввись. Неважливо де. Будь це площа з великим потоком людей, будь це просто дорога додому або в справах. Я дивлюся туди, де розгорнулося воно. Те, що ми бачимо щодня, але не завжди надаємо цьому особливої уваги – небу.

Знаєте, спробуйте. Просто зупиниться й милуватися небесами, адже в них стільки красивого. Подивіться вгору!
Яке небо ви пам’ятаєте? Яким ви бачили його востаннє? Там, нагорі, що здається з землі недосяжним, стільки всього прекрасного.
Це синьо-блакитне літнє небо, яке так і норовить засліпити тебе своєю яскравістю в парі зі своїм незмінним соратником – сонцем.
Ще, грози, які зачаровують своїми розкатами грому і блискавками, томними, ніби-то важкими чорними й сірими хмарами. Вони тягнуться по всьому горизонту, крізь них не проб’ється і промінчик світла.
А що стоїть недовгий, але чудовий грибний дощ, після якого незмінно в небі з’являється яскрава різнокольорова смужка, яку кличуть веселкою?
Так само – це заходи. І світанки. Перші можна проводжати, насолоджуючись останніми краплями завжди різного своїми відтінками сонця, яке йде за горизонт, а другі зустрічати, спостерігаючи як в окрузі поступово стає світліше, кожен закуток наповнюється промінчиками світла, морок відступає, надаючи перевагу світлу.
А згадайте про хмари! Ті, білі, пухнасті, як ніби з вати.
Щоразу вони виглядають інакше, малюючи для нас у повітрі химерні фігури й картини. Вони то висять над нами, спостерігаючи за нами, то мчать із великою швидкістю, ніби поспішають за своїми важливими «хмарними» справами.
Не забувайте і про нічне небо, з його нескінченною кількістю яскравих маленьких точок – зірок, і великою білою брилою – Місяця, яка змінює свої образи залежно від місяця, то стаючи повною, то перетворюючись на місяць. Але не завжди ніч дарує нам зірки й місяць, буває й так, що там, зверху, багато темних, ніби зловісних хмар, які пропливають повз, крізь які видно найтемніше небо.

Тепер, я хочу запитати ще раз. А вам подобається небо?
Чекаю ваших відповідей у коментарях!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.