Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Лікантропія чи ВІЛ/СНІД?

Оновлено

Джоан Роулінг розповіла, що персонаж перевертня із саги про Гаррі Поттера – метафора ВІЛ і СНІД.у книзі «Короткі історії з Хогвартса про героїзм, труднощі й небезпечні захоплення» розповідається про життя Люпина, починаючи його дитинством і закінчуючи загибеллю під час фінальної битви, описаної в сьомій книзі, «Гаррі Поттер і Дари Смерті».

Сама Роулінг пише на сайті Pottermore: «Захворювання, що ховаються в крові, оточені всілякими забобонами, ймовірно, це пов’язано з табу, які стосуються крові як такої. Магічна спільнота так само схильна до істерії й упереджень, як і спільнота маглів, й образ Люпіна дав мені можливість досліджувати подібну позицію».

Згідно з новою електронною книгою Люпін відсторонився від світу через свої статки, у якому він жив із п’яти років. Люпін став перевертнем у день свого народження, коли Фенрір Сивий у бажанні помститися його батькові Лайеллу, який одного разу назвав перевертнів «бездушними, злісними істотами, які не заслуговують нічого крім смерті», вкусив малюка й таким чином заразив його.

Перевертні були зобов’язані реєструватися в рамках перепису. «Перевертні настільки звикли уникати магічної спільноти, що стали остерігатися контактів із людьми взагалі; вони жили в, як самі їх називали, «зграях» і робили все, щоби минути реєстрацію», – пише Роулінг на проєкті Pottermore.

Сім’я Люпіна постійно переїжджала, знімаючись із місця, як тільки його «дивна поведінка» починали помічати інші. «Рімусу не можна було грати з іншими дітьми, щоби він не міг випадково видати свою таємницю. Через це, незважаючи на люблячих батьків, він був дуже самотній», – пише Роулінг.

Всупереч складному дитинству й самоізоляції в подальшому, Люпин завів друзів під час навчання в Хогвартсі й навіть вступив до лав Ордена Фенікса, метою якого було знищення лорда Волан-де-Морта. Більш того: він одружився на Тонкс, також члені Ордена, і в них народився син Тедді.

Роулінг зізнається, що Люпин був одним із її улюблених персонажів. «Я плакала знову і знову, поки писала цей епізод: мені було занадто важко його вбивати», – пише вона.

Спочивай із миром, Рімус

джерело: spid.center

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.