Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Міжнародний день дівчаток

Оновлено
Знаєте, як сьогодні день? Сьогодні, 11-го жовтня, Генеральна Асамблея ООН проголосила Міжнародний день дівчаток. Що це означає? Кого вітати?

Я випадково вранці дізнався про цю новину – побачив у соціальних мережах, що багато знайомих вітають дівчат, сестер і знайомих із якимось уявним святом. Я відчув щось недобре, немов у повітрі був присутній обман, і тут же почав розбиратися, що це за свято. Коли я зібрав достатньо інформації стало ясно, що вийшло, як зі святом 8-го березня – народ знову зрозумів усе не так.
Всесвітній день дівчаток був присвячений актуальній для багатьох країн світу проблемі – дитячим шлюбам. Судячи зі статистики, майже кожна третя жінка у світі віком від 20 до 24 років уперше вийшла заміж до досягнення 18-річчя. Третина з цих дівчаток вступили в шлюб перш, ніж їм виповнилося 15 років. Уявляєте собі ці цифри?
 
А що таке дитячий шлюб? Він небезпечний для здоров’я й життя дівчаток, адже часто він веде до ранніх вагітностей, до яких дитячий організм просто не готовий. Це порушення прав кожної особистості, порушення її волі і свободи вибору.
 
Офіційно відзначений Всесвітній день дівчаток покликаний звернути увагу громадськості на цю проблему. Що було зроблено? Представники громадянського суспільства спільно з урядами різних країн вимагали негайно вжити заходів, після чого ООН рекомендувала на рівні державної влади прийняти закони, що регламентують мінімальний вік для вступу в шлюб, поліпшити доступ до початкової та середньої освіти, а також надавати допомогу молодим дівчатам, які вже в шлюбі. 
Давайте не будемо забувати про безкомпромісні права кожної людини не тільки сьогодні, у свято дівчаток, а й щодня.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.