Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Тренінги рівний-рівному в школах

Оновлено

Багато-багато всього роблять активісти Teenergizer, але не рідко виникає питання: що ж саме? Настав час відповісти і розповісти про один проєкт, який втілився в життя першого грудня, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом, коли наші хлопці (рівні консультанти, попрошу) Аня, Влада, Ангеліна, Лада й Артем вирушили в школи проводити тренінги на Але не все так просто. Підготовка до заходів тривала не один тиждень. Хоча всі члени нашої команди більш ніж у темі ВІЛ, щоби провести подібний тренінг потрібно бути справжнім профі, ну і, звичайно ж, вміти вести тренінги: органічно взаємодіяти з аудиторією, не копирсатися в носі й не соромитися говорити про секс. Усьому цьому хлопців вчили генії своєї справи – національний тренер Оля Панфілова, яка знає про ВІЛ більше ніж усі, і Паша Ілюшин, директор Т і просто супер організований і креативний чувак. Так хлопці отримали повний пакет фактажу, й ось настав час для творчості. За задумом хлопці повинні були проводити тренінг у парах, по двоє активісти й розробляли програми, придумували прикольні ігри (ну інтерактивчик це ж святе) і презентували свої ідеї всередині команди Т.

Завантажити (PDF, невідомий)

Ну ось, дипломники в кишені, першого грудня нас чекають у школах. І тут неув’язочка, три волонтери несподівано закочують до Москви, щоби виступити в прямому ефірі на каналі «Дощ». Людей різко стало менше, а локацій як і раніше 4: три школи й одна бібліотека. Запланували тренінги – значить треба проводити, не дивлячись на хвилювання. А хвилювання було, тому що для деяких тінів цей тренінг не просто дебютний, а і проводити його довелося поодинці: «А що якщо мене не захочуть слухати? А що якщо мені доведеться розповідати інформацію хлопцям старше мене? А що якщо всі отже всі знають про ВІЛ?»

«Але переживали ми марно. Діти в школах виявилися відмінними слухачами, а формат «підлітки-підліткам» тільки спростив наше спілкування. – Згадує тренерша Лада, – Ми по кісточках розібрали найпопулярніші омани й обговорили кожне у формі інтерактивної гри. У цей день понад 350 хлопців дізналися, що ВІЛ не передається через укус комара, при поцілунку і спільній роботі. Дивно, але ці міфи виявилися найпопулярнішими серед наших слухачів»

А відразу ж після тренінгу наші активісти запропонували учасникам тренінгу піти протестуватися на ВІЛ. І компанія підлітків заполонила пункти тестування – це те, навіщо і проводяться подібні семінари.

Але ж це тільки один день! Далі – більше! Приєднувати :)

gkzv8uempy0_8$0_

 

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.