Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Lynx поборов сексизм. П’яти брендам на замітку

Оновлено

Чоловічий дезодорант, який представляв одну з найгірших реклам у Британії, нарешті змінився. Зараз те ж саме варто зробити й багатьом іншим брендам.

Навіть якщо вас ще в той час покоробила реклама «чоловічих бесід» із маскулінністю й патріархальним світоглядом, вона напевно здасться ще гірше, переглянута зараз. Реклама про павших ангелів (крилатих моделях, що впали на землю й розбили німби перед хлопцем, який пахне дезодорантом Lynx.) Як говорив слоган: «Навіть ангели падуть». А також та, з Лізою Сноуден, що збудилася в ліфті. Дівчина демонструвала неймовірний склад спрею, який здатний керувати хімією в мозку, перетворюючи жінок на безвідмовних рабинь для сексу з кожним, хто буде використовувати дезодорант Lynx. Жінки показувалися об’єктами, які можна легко і просто використовувати, примусивши вступити в статевий контакт.

Як же уникнути всіх цих шкідливих стереотипів, якщо ви звичайна компанія, якій необхідно продавати свої товари для чоловічої гігієни в соціально свідомому суспільстві 2017 року? Змінюватися необхідно. І якщо ви досить кмітливі, то зробите вашу рекламну кампанію закликом змінюватися й інших. Серія коротких роликів Lynx під назвою Men In Progress, у яких чоловіки говорять про проблеми, з якими вони стикаються в сучасності, не має нічого спільного з рекламами-попередниками 90-х. Шикарний спосіб оновлення своєї рекламної політики, до якого слід придивитися багатьом компаніям.

Настав час заарештувати Milk Tray Men

https://www.youtube.com/watch?v=RDgjYXTNlnw

13 років ми могли жити спокійно, точно знаючи, що Milk Tray Men відправили на пенсію, і що він ніколи більше не пробереться в наші нічні кошмари найближчим часом. Але минулого року, через 48 років після створення образу, Milk Tray Men переродився, щоби продовжити переслідувати бідну невідому нам жінку, яка, мабуть, втекла за багато миль від нього. У 2016 він навіть турбував місцевих жителів і їхню домашню худобу в спробах дістатися до неї – хоча, на щастя, він позбувся моторошних чорних шкіряних рукавичок, які носив у попередніх рекламних роликах. У наступному епізоді потрібно зняти, як та незнайомка заявляє про Milk Tray Men в Інтерпол.

Muller Pud пора перестати бути «Смачною гидотою»

«Смачна погань» – це фільм 1985 року про липку субстанцію, здатну контролювати уми тих, хто її їв. Рекламує Muller Ніколь Шрезінгер, обсмоктуючи ложку жижі і при цьому видаючи стогони, схожі на оргазм, після чого падає, перекинувшись зі стільця. Причому так виглядає ВСЯ реклама Muller. Нас подібний десерт повинен заінтригувати або налякати?

Сім’я ОХО повинна представляти реалії сучасної Британії або прибиратися з ринку

Лінда Беллінгем у ролі матері сім’ї в рекламі ОХО фліртує зі своїм чоловіком і жартує над дітьми, поки готує недільну вечерю. А нова? Тихоня, яка хвилюється, чи сподобаються її фрикадельки популярній дівчинці зі школи дочки. Декого порадувало, що батько сім «ї цього разу допомагав готувати обід (Чоловік! Готує! Вау!), але прогрес усе ще замалий, якщо сім’я представлена мамою, татом, слухняними дітками та іграшкою плюшевого кролика.

Bodyform та інші бренди повинні показати, що їх тампони і прокладки працюють

https://www.youtube.com/watch?v=8Q1GVOYIcKc

Жінок злили найтонші еластанові прокладки і використання прозорої блакитної рідини на тампонах та інших засобах інтимної гігієни відтоді, як їх почали рекламувати. Ми хочемо побачити кров замість неї. Якщо компанія може показати, як їх продукт запобігатиме нам від пробудження в ліжку, яка послужила місцем кривавого вбивства, я віддам усе, щоби придбати його.

Ангелам Philadelphia потрібно полетіти до сонця на крилах Ікара

Як тільки ви подумали, що дратівливі ангели, що стоять на кухні з хмар зникли десь у небесах, вони повернулися, щоби відмочити кілька третьосортних жартів і красиво закотити очі, зображуючи, як до біса смачний м’який сир. Ми хоча б тепер знаємо, чим зайняті наші ангели охоронці в той момент, коли не можуть нам допомогти, – вони відлітають у захід сонця, гризучи тости і крекери. Зауважте ось що: у рекламі, навіть якщо жінка мертва, її місце все ще на кухні.

 

Джерело: theguardian

Авторський переклад Ліни Орлової 

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.