Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Попрощайся зі стресом перед ЗНО

Оновлено

Усі, хто одного разу складав якийсь іспит, знають, якому стресу піддається організм у процесі підготовки й самої здачі. Стрес породжує хвилювання, а хвилювання заважає вам зосередитися на своїх знаннях і успішно відповісти на всі питання. У зв’язку з цим ми підготували кілька порад, які допоможуть вам позбутися хвилювання й отримати чудові результати на ЗНО (ЗНО: Зовнішнє незалежне оцінювання).

Медитація

Так, саме медитація-відмінний спосіб заспокоїтися. Сядьте так, щоби вас ніхто не відволікав, випрямтеся й закрийте очі. Покладіть руки на коліна долонями вгору і приступайте. Намалюйте в уяві якесь дуже красиве й затишне місце (це може бути берег моря, зал кінотеатру, кімната у квартирі, кафе) і просто розглядайте все навколо. Кожен раз, коли ви будете повертатися в це місце, додавайте в нього щось нове. Спробуйте таку медитацію кілька разів задовго до іспиту та повторіть перед самим ЗНО. Будете спокійні, як слон! Перевірено на особистому досвіді.

Олімпіада

ЗНО за своєю суттю дуже нагадує звичайні шкільні олімпіади і хвилювання перед ними. Так, олімпіадники звикають до подібного роду стресу, і він уже не заважає їм використовувати свої знання на всі сто.  Якщо ви ніколи не ходили на шкільні олімпіади, сходіть. Хоча б для того, щоби дізнатися ворога в обличчя.

Повторення

Якщо ви не довчили якусь тему з історії, не хапайтеся за неї в ніч перед ЗНО, краще закріпіть те, що ви вже знаєте. У ніч перед іспитом хвилювання настільки велике, що мозок не знає, куди йому бігти і як вам допомогти. Так що не навантажуйте його тим, що все одно в такому стані не запам’ятайте. Не знаючи одну тему, ви можете неправильно відповісти на одне питання, а не повторивши все вивчене – наробити помилок у багатьох.

А взагалі, хлопці, це просто потрібно пережити. Вже через рік процес підготовки до ЗНО й самі іспити будуть здаватися вам дрібницею. Але якщо ви навчитеся брати себе в руки й концентруватися, це дуже допоможе вам у майбутньому. Ви всі знаєте, ви все здасте й поступите туди, де вам буде найкраще! Ви ж готувалися, повторювали. А якщо ні – можна вже починати.

Автор тексту: Поліна Журавель 

Illustration: Yukai Du

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.