Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Au pair – робота за кордоном і літо з пригодами

Оновлено

Усім алоха! Йтиметься про роботу закордоном. Ні, це не Work and travel, як ви могли подумати. Це трохи інша, але не менш класна програма. Це я можу стверджувати впевнено, адже прямо зараз я в ній беру участь.

Au pair – це платна програма, яка передбачає роботу нянею за кордоном у сім’ї (не тільки влітку, а так само протягом усього року). У цей час ви можете підтягнути іноземну мову і просто дізнатися культуру іншої країни. Я знаю, що багато молодих хлопців не люблять сидіти з дітьми, але все ж дочитайте до кінця, може вас це зацікавить.

Програма платна. Ціна залежить від країни, у яку ви хочете поїхати. Я зараз перебуваю в Іспанії й щоби потрапити сюди я заплатила 550 євро + квитки + страховка. Мені тут платять зарплату щотижня по 80 євро, але якщо ви хочете більше, тоді доведеться брати більше обов’язків. Я працюю тільки в якості няні, тому така ціна. Я почала цим займатися спочатку травня, і за місяць уже поїхала, але це все дуже індивідуально. Програма розрахована для молодих людей від 18 років.

Перше, що потрібно зробити це знайти агентство/компанію, яке (-ая) займається au pair у вашому місті, у столицях такі точно є. Так само є можливість поїхати самостійно і знайти сім’ю в інтернеті без посередників. Але тоді ніхто не може гарантувати вам безпеку, і це трохи страшно, якщо ви їсте в перший раз у невідому країну.

Друге, коли ви укладаєте контракт з агентством, починається збірка документів (це не дуже довго і складно). Потім саме агентство почне шукати вам сім’ю.

Мені довго не могли знайти підходящу сім’ю. Я навіть трохи розчарувалася, і думала, що не зможу виїхати цього літа. І тоді мені прислали одну анкету, побачивши яку, я зрозуміла, що це саме те, що я хотіла! Чесно сказати, я ніколи не працювала нянею, і тим більше ніколи не сиділа з такими маленькими дітьми (3 і 4 роки). Але коли я приїхала сюди, то зрозуміла, що це не страшно, я завжди можу покластися на хост батьків, вони мене підтримували, заспокоювали й допомагали. До речі, у випадки, якщо у вас не буде виходити знайти спільну мову з батьками, можна звертатися за допомогою в агентство.

У мої обов’язки входить стежити за дітьми до того, як прийдуть батьки, тобто до 15:00. У мене є 2 вихідних дня – субота й неділя, але цей час я все одно проводжу із сім’єю та їхніми друзями, мені подобається їхня компанія. І ніхто не буде проти відпустити мене, якщо я захочу поїхати в інше місто помандрувати. Коли я розмовляла по скайпу з іспанськими батьками, я їм сказала відразу, що хочу бути членом сім’ї, а не просто нянею, тому до мене таке тепле ставлення.

В Іспанії всі люди дуже люб’язні і привітні. Наприклад, усі пасажири обов’язково їздять у машині тільки пристебнутими. Єдине, до чого я не можу звикнути так це до того, що вони дуже пізно вечеряють. МИ вечеряємо о 9-10 вечора й це не дуже добре позначається на моїй фігурі. Кухня в них зовсім інша й дуже смачна.

Не можу сказати, що така робота набагато важче, ніж бути цілий день на ногах, наприклад, працюючи офіціантом(-кою) у своїй країні. Тут я познайомилася з дуже багатьма цікавими людьми, усе ще продовжую дізнаватися культуру і вчити їх мову. У вас не вийде дізнатися країну зсередини, поки ви не поживете в ній як місцевий житель.

Якщо в кого – то з вас виникли питання по цій програмі, ви завжди можете написати мені на пошту: dashalub.kma@gmail.com, або в Телеграм: dary_lub. І я з задоволення відповім вам! Успіхів і гарного літа!

Автор тексту: Даша Любченко

Illustration: Mike Hindle

 

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.