Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Vegan&coffee guide: де пити каву з альтернативним молоком. КИЄВА

Оновлено

У даному матеріалі авторка розповість, де випити кави вегану або людям із непереносимістю лактози в Києві, Львові, Одесі та Дніпрі. А почнемо ми з Києва, свого роду Мекки української гастро-культури. Тут сконцентровані і» пересаджений «на український грунт усі світові тренди.

Tri / Олеся Гончара , 15/3

Ресторан зі своєю філософією, цілеспрямовано позбувся рафінованих продуктів (в числі яких біле борошно й білий цукор) і підсилювачів смаку. Рослинне молоко тут власного приготування, для чого використовують тільки цільні горіхи й органічне зерно. Гордістю закладу є приготований матча латте, у процесі виготовлення якого, крім корисного альтернативного молока, використовують також органічний високоякісний японський чай матча аораші. Матча використовують також у якості пудри для торта з цільнозернового борошна, що виготовляється зі спельти. Незвичайним і безсумнівно цікавим здасться тут десерт із пророщеної гречки й ніжного крему з кешью й карамеллю з насіння льону.

Blimey / Льва Толстого , 5

Гостинність, яскраві деталі, ароматна кава, смачні донати і дружній персонал – ці, а також багато інших приємні дрібниці і значні деталі чекають кожного відвідувача закладу. Традиційні американські пончики готують тут щоранку, а каву можна вибрати як на тварині, так і на рослинному молоці.

Honey / Нижній вал , 19/21

Кондитерська із сімейними цінностями, де цінують прагнення до експериментів. Тут створюють незвичайні смакові комбінації, вносячи нові нотки у звичні більшості десерти. Тут можна спробувати смачні макаронс, цукерки ручної роботи, еклери, морозиво та інші десерти. Каву готують на звичайному та альтернативному молоці.

Coffee Inaction / Нижній вал , 57

Просторий зал і велика барна стійка, за якою бариста приготує вам каву. Таке рішення дозволяє «підглядати» весь процес приготування, що не може не зміцнити трепетне ставлення і вашу любов до кавового напою. Тут каву готують на основі еспресо в джезві. Використовують кавоварку Victoria Arduino. Каву готують із двома видами молока. Пропонують також флет-уайт з апельсиновим або гранатовим фрешем (Flat Red).

Yellow Place / Мечникова , 9

Зерно високої якості і правильного обсмажування, професійне обладнання – ось чим у першу чергу славиться Yellow Place. Зерно закуповують і обсмажують у Берлінському The Barn, змелюють на Mahlkoenig і готують на La Marzocco символічно жовтого експресивного кольору. Чашки використовують від Acme, які доповнюють інтер’єр «жовтого містечка».

У закладі використовують органічне молоко від українського виробника «Organic Milk». Врахуйте, що в Yellow Place переважно вибудовується черга, а крім того, тут самообслуговування.

One Love Coffee / ЦУМ, вул. Велика Васильківська, 100, Пінчук Арт Центр

Біле кафе на даху Пінчук Арт Центру, затишна кав’ярня-бібліотека з довгими диванчиками, томною атмосферою й чудовим літнім майданчиком біля Миколаївського костелу, нещодавно відкрилася кав’ярня в ЦУМі… усі три відрізняються, але всі вони неодмінно з повною, або майже повною, посадкою. Кавові напої в закладах готують на рослинному молоці. На вибір пропонують органічне або мигдальне.

Також каву з альтернативним молоком можна випити в наступних закладах:

  1. чашка Espresso Bar (вул. Басейна, 1, вул. Шота Руставелі, 15),
  2. Milk&Honey (вул. Героїв Сталінграда, 24, Богдана Хмельницького, 26, Пушкінська, 9а. Мигдальний),
  3. Coffee Nostra (пл. Контрактова, 4, а також 11 інших точок. Соєвий),
  4. Milk Bar (Шота Руставелі, 16. Мигдальне й соєве),
  5. One Planet (вул. Кожум’яцька, 16а. Соєве, мигдальне, арахісове, молоко з волоських горіхів. У «Планеті» можна також окремо придбати молоко),
  6. Coffee Jazz Bar (Нижній вал, 15. Мигдальне або кокосове),
  7. мобільні кафешки E 2 GO (вул. Мечникова, 14. Соєве, мигдалеве, безлактозное),
  8. Імбир (вул. Жилянська, 7. Кокосове й мигдальне),
  9. CaféSelect (вул. Драгомирова, 12. Мигдальне, а також парфе з кешью-кремом),
  10. МОМО (вул. Сагайдачного, 24. Соєве й мигдальне).

Авторка: Марія Прохоренко

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.