Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Що популярно в стилях тату, і де мешкають забиті люди?

Оновлено

Перед тим, як забитися, непогано переглянути профілів 1000 в інсті і визначитися зі стилем малюнка. У цьому мистецтві немає канонів, але можна виділити десяток найпопулярніших і поширених стилів, зокрема на території України.

: Кельтика


Illustration: planeta-tattoo.kiev.ua

Кельтські татуювання, незважаючи на невизначеність і заплутаність малюнка, несуть у собі глибокий і цікавий сенс. Усі ці витіюваті переплетення ліній, схожі на лабіринти, символізують непередбачуваність, заплутаність життєвого шляху. Вони не мають початку й кінця, як і саме життя. Вузли означають зв’язок неба й землі, душі й тіла. Почесне місце серед татуювань у цьому стилі займають хрести. У кельтських татуюваннях часто фігурують Птахи (символізують свободу, піднесеність), певна птах доповнює тату своїм значенням, як ворони символізують мудрість, Орли – силу, швидкість, іноді їх набивають і в якості оберега. Останнім часом кельтські тату стали перетворюватися на більш сучасний мотив – вони можуть бути об’ємними й кольоровими.

Чикано (Chikano)


Illustration: planeta-tattoo.kiev.ua

Багато сучасних стилів татуювання зародилися в США. Стиль чикано не виняток. Хоча є тут один нюанс: робити й «носити» татуювання цього виду стали не американці, а представники етнічної групи, у яку входили іспаномовні католики. Сама назва стилю – мексиканське слово. Перекладається Chicano як «латиноамериканці зі США». Але вже на початку 40-х років минулого століття такі татуювання робили собі й американці зі злочинного світу. Тату визначали їх приналежність до різних бандам.

Реалізм


Illustration: gurutattoo.com

Реалізм, може, менш декоративний, ніж інші, але однозначно найефектніший. Люди, які хочуть посадити собі на плече «живого» павука й метелика, імітувати шрам або показати будову людського організму, звертаються до майстрів, які працюють у цьому стилі. Багато кажуть, що це фото на шкірі.

Блекворк (blackwork)

Illustration: ellahoy.es

Стиль блекворк (blackwork) буквально – «робота чорним». Будь-яка картина в блекворку-щільне зафарбовування й торжество насиченого чорного кольору. Але не кожна татуювання може називатися блекворком. Чорні візерунки, реалізм або безліч точок це ще не блек, нехай ними іноді й розбавляють цей стиль. А ось відомий «Квадрат» Малевича на всю спину-абсолютний блекворк. Стиль специфічний, але тим і цікавий: когось злякають щільно зафарбовані ділянки тіла, хтось захопиться мінімалізмом і простотою.

Дотворк (dotwork)

Illustration: planeta-tattoo.kiev.ua

Цей стиль значно відрізняється від усіх інших. У його основі лежить своєрідна точкова техніка. Як правило, усі подібні роботи мають великий розмір. Тому що маленькі малюнки з точок виглядають дивно. У дотворке роблять вельми складні малюнки, найчастіше геометричних форм. Щільність кольору, контрастність і інтенсивність досягається теж точками. Від щільності їх розміщення залежить колір татуювання. Варто відзначити, що тільки професійні татуювальники високого класу можуть виконати подібну роботу.

Олд скул (old school)

Illustration: planeta-tattoo.kiev.ua

Стару школу татуювань «ввели» моряки ще в 19 столітті. Малюнки на тілі вони вважали чимось на зразок оберега, тому в цього стилю є стандартні (найбільш популярні) ескізи. Найчастіше це якоря, ластівки, троянди, серця, кинджали. Зазвичай олд-скул має на увазі невеликі яскраві малюнки, часто зустрічаються написи.

Нью Скул (New school)

Тату стиль почав розвиватися у 80-х роках. Він чимось схожий з олд-скулок, але якщо той мав стандартні зображення на зразок якорів, троянд, черепів, то нью-скул більш різноманітний. Зазвичай татуювання нью-скул мають гумористичний характер. Часто на них зображують популярних персонажів мультфільмів. Вітаються будь-які сміливі й часом неадекватні ідеї. Центральний малюнок має більш чіткі і
яскраві контури, ніж інші.

Illustration: pinterest

Трайбл

Це однотонний, зазвичай чорного або сірого кольору, геометричний візерунок. Свій початок стиль Трайбл берtn в замальовках племен Африки, Океанії й цивілізації Майя. Ці візерунки з різноманітними вигинами були символом зв’язку душі з тілом. Сьогодні можна використовувати різні малюнки з контрастними лініями не тільки сірого й чорного, але і яскравих кольорів. У даний час попит на цей стиль впав, тому що з’явилися
більш цікаві, яскраві й незвичайні варіанти, та й тату майстра вважають такі роботи не здатними розкрити потенціал художника. Але завжди можна пофантазувати й додати чого-небудь незвичайне.

Мінімалізм

Illustration: funtema.ru

Напрямок, якому властива гранична лаконічність. Його мета – створення точної і простої композиції. Тоді нічого не буде відволікати дивиться від змісту малюнка.

Лайнворк (linework)

Головна особливість стилю лайнворк-наявність у прямих ліній, які складаються в малюнок. Лайнворк-відносно молодий стиль татуювання. Можна також зустріти назву «лінійна техніка». Відмінно підійде для людей, які люблять той же мінімалізм і геометрію.

Треш полька

Хтось замовляє життєстверджуючі малюнки на тілі, інші ж шукають холоду й мороку. Для останніх ідеально підійде треш полька. Стиль віддає декадансом. Одна з найпоширеніших тем у цьому стилі – в’янення, але не меланхолія. Швидше це бунтарство й зухвалість. Яскраві, сміливі, почасти вульгарні картинки – як протест проти суспільства і його лицемірства. Цей стиль може відбити привабливість найжахливіших речей.  Не дарма «треш «дослівно перекладається як» сміття», тобто щось Низинне, відразливе, те, що люди вважають не вартим уваги.

https://www.instagram.com/p/BEf769qpQmk/

Illustration: ytattoo.ru

Слов’янський


Illustration: tattooreal.ru

Наша спадщина, слов’янські тату сягають корінням у язичництво. Стародавні слов’яни не робили татуювань «для краси» – створення малюнка на тілі було магічним обрядом і в кожного було своє значення. Вважалося, що тату змінює енергетику людини. Одні символи покращують її, а неправильно підібрані зображення можуть нашкодити. Існували певні татуювання для чоловіків, жінок і навіть дітей. Наносилися ці знаки тільки волхвами й тільки з певною метою. Наприклад, для лікування від хвороби або допомоги воїну в битві. Відновити справжні візерунки татуювань складно, тому зараз панує стилізація. Характерні риси-язичницькі хрести, велика кількість квітів і якісна опрацювання, сюжети в чорних і білих кольорах.

На закінчення хочеться сказати, що культура тату – це окремий світ зі своїми правилами, історією і величезною кількістю людей, чиї ряди з кожним днем поповнюються. Кожен вкладає своє значення, коли завдає малюнок на тіло. Для когось це спосіб відобразити спогад, пам’ять про людину, хтось вкладає в тату сакральний сенс, а для когось це витвір мистецтва. Якщо ви хочете ближче познайомитися з українським тату спільнотою – залишаю посилання на сторінку Інстаграм, де ви зможете знайти круті роботи й можливо майстра, якому захочете довірити відповідальну роботу і своє ніжне тіло. Ці хлопці влаштовують спільні велопробіги, у планах у них організувати «забитий» пікнік.

А ось на цьому ресурсі у татуйованих хлопців беруть інтерв’ю. Можна дізнатися багато незвичайних людей зі своєрідним поглядом на світ. 13 питань і відповідей. І відповідь на найцікавіше питання: чому люди забиваються?

Автор тексту: Аліса Коцар

Ілюстрація обкладинки: Emidio R

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.