Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Проблема булінгу очима підлітків

Оновлено

У кожної людини є право – любити іншого,

або не любити, поважати або не поважати…

Але ні в кого немає права бити людину по обличчю –

нехай навіть просто словесно.

Булінг (від англ. Bully – ґвалтівник). Погодьтеся, страшно звучить? Але справа навіть не у звучанні, а в тому, що це явище оточує нас всюди – у кожному навчальному закладі, і найстрашніше те, що воно тягне за собою негативні наслідки.

Скільки разів життя підлітків були понівечені через те, що «звичайні учні школи» вирішили запостити у свій профіль соціальної мережі «смішний» контент про однокласника або «розібратися» після уроків.

Ось кілька анонімних зізнань жертв булінгу, які були отримані після проведення інтернет-анкетування:

Мені постійно здається, що мене обговорюють, що гноблять, сміються, коротше кажучи, у мене самооцінка нижче плінтуса. Через це я часто хочу плакати в школі, я намагаюся бути зухвалою, щоби мене не чіпали, але в мене не виходить, це все тисне на нерви.

 

Мій стан піддається сильному депресивному зрушенню. Я могла опинитися під загрозою.

 

Став більш замкнутим і тепер боюся виходити з дому.

(Збережена авторська стилістика та орфографія)

Страх… він опановує людьми, він призводить до того, що люди не наважуються діяти, і починають приховують свої проблеми… вони бояться бути собою.

Ось той хлопець, що завжди сідає на задню парту й щось постійно пише – він міг би видати свою книгу, яка, можливо, стала б світовим бестселером. А та дівчина, яка носить дивний одяг, могла б зробити прорив у світовій моді.

Мабуть, хтось скаже: «Це неможливо», але це не так.

Тейлор Свіфт у шкільні роки була жертвою булінгу, а зараз її музичні альбоми займають перші місця в чартах.

З дитинства майбутня зірка була творчою натурою, і тому її часто не розуміли однокласники. Вони не запрошували її на шкільні вечори, вважали білою вороною й навіть не розмовляли з нею. Тейлор зізнається, що саме завдяки злісним однокласникам вона навчилася бути сильною й досягати успіху.

Майлі Сайрус також була жертвою цькування, але зараз вона випустила сім музичних альбомів, які займають перші місця з продажу і скачувань. Майлі завжди говорила те, що думає. Саме тому її так ненавиділи однокласники, що навіть заснували клуб «Анти-Дестіні (ім’я при народженні: 1 травня 2008 змінила ім’я на Майлі). А одного разу дівчину навіть закрили в туалеті на цілий день. Детально про цю ситуацію Майлі розповіла у своїй книзі «Милі попереду». Спробували б її замкнути де-небудь зараз, коли дівчинка виросла і стала світовою зіркою. Майлі активно виступає проти булінгу. Також співачка відкрила свій фонд Happy Hippie який допомагає ЛГБТ + підліткам і бездомним людям.

Подібних історій безліч.

Ось кілька порад для вас на довершення цієї статті:

  • запам’ятайте: у першу чергу, ви особистість, якщо повірите в себе і свої сили ви будете здатні перевернути світ;
  • самоповага до себе, набагато важливіше думки оточуючих;
  • запишіться в секцію по тому напрямку, який відповідає вашим інтересам, так ви знайдете собі подібних;
  • не бійтеся розповідати про свою проблему, завжди знайдеться одна людина яка захоче вам допомогти, але якщо вам немає з ким поділитися своєю проблемою – напишіть рівному консультанту або психологу в розділі «Консультації» на нашому сайті.

Нікому не дозволяйте позбавляти вас власної думки – ваша думка має право на існування

Анна Франк, колись писала: «Нам заборонено мати власну думку. Люди можуть вам сказати тримати свій рот на замку, але це не зупинить вас від того, щоби мати власну думку. навіть якщо люди все ще дуже молоді, вони не повинні бути позбавлені можливості говорити те, що вони думають».

Готові сказати булінгу «ні»?

 

Автор: Паша Шатило

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.