Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Цінність життя

Оновлено

Люди не довговічні. Ця думка спустошує, але також здатна наділяти великою силою, прагненням вичавити максимум із кожного нашого дня.

Хоча люди й розуміють, що життя рано чи пізно закінчиться, багато хто відкладає справи на потім, ставлячи в пріоритет роботу й щоденні обов’язки.

Написання книги, навчання чомусь новому, зустріч із близькими, поїздка в країну мрії – ці речі часто відкладаються на потім.

Ймовірно, якби ми постійно прокручували в себе в голові думка про те, що життя не безмежна, тоді б із куди більшою ймовірністю розпоряджалися цим часом із розумом, витративши його на те, що насправді важливо.

А що ж відбувається, якщо люди таки приділяють час власним бажанням, хобі та подорожам? Наскільки вони вдячні за це?

Важливо продовжувати цінувати те, що є, навіть, коли маєш це вже протягом тривалого часу.

Часто люди концентрують увагу на дрібних неприємностях, таких, як: переповнений транспорт, запізнився гість або невдалий кави. Такі «неприємності» називають «проблемами першого світу»: поки ми сумуємо про погану каву, у когось немає можливості випити ковток води вже який день. 

Важливо навчитися мислити таким чином, щоби ці «проблеми» не робили погоди. Ставтеся до цього з легкістю і, якщо насправді хочете кави, то знайдіть іншу кав’ярню.

І навпаки, слід звертати увагу на приємні моменти, життєві успіхи й досягнення.

А що щодо гніву, ненависті, жалю, заздрості, розчарування? Ми відчуваємо ці негативні емоції і страждаємо через це. Важливо контролювати це й розуміти, чому в цей момент ви так засмучені.

Якщо це заздрість, то по відношенню до кого ви її відчуваєте? До більш успішних людей? Ви хочете опинитися на їхньому місці? А ви впевнені, що вони щасливі від того, що мають? Навіть якщо вони здаються супер щасливими, це ні про що не говорить. Можливо, це маска. Таким чином, варто проаналізувати власні емоції й не дати їм заволодіти вашою свідомістю й настроєм.

Також важливо вміти правильно розставляти пріоритети, говорити «Ні» і витрачати час тільки на важливе: близьких людей, самих себе й те, що в довгостроковій перспективі принесе щастя.

Текст, фото: Поліна Пархоменко

Хочеш обговорити з кимось питання щастя, почуттів і емоцій? Наші консультанти завжди на зв’язку.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.