Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Жінки в кінематографі

Оновлено

Надихаючі і змушують задуматися історії жінок і їх життєві шляхи – добірка фільмів, актуальних не тільки напередодні 8 березня.

«Жінки XX століття»

Історія про трьох жінок-матері-одиначки, що є господинею великого будинку, у якому знімає кімнату молода фотографиня Еббі, а також Джулі, яка є подругою сина господині. Усі вони абсолютно різні, але кожній доводиться боротися з власними проблемами і кризами в спробах пізнати життя і знайти щастя.

 

«Хоробра серцем»

Свавільна і вперта принцеса Меріда мріє зовсім не про придворне життя, а про свободу й нові враження. Відмовляючись почитати стародавні традиції королівства, Меріда вибирає свій власний шлях, у якому їй належить розраховувати тільки на власну мужність.

 

«Джульєтта»

Джульєтті 55 років, вона пише довгий лист своєї дочки, щоб розповісти їй секрет, який вона приховувала від неї останні тринадцять років. Це історія про складний життєвий шлях жінки, яка зіткнулася з втратою чоловіка, а згодом і дитини.

 

«Орландо»

Фільм розділений на сім смислових частин-Смерть, любов, поезія, Політика, Суспільство, Секс і народження – й охоплював період у 350 років. Першу половину цього терміну Орландо проживає чоловіком, а другу – жінкою. Фільм «Орландо» (Orlando) – це вільна адаптація однойменного роману англійської письменниці Вірджинії Вульф.

 

«Сніданок у Тіффані»

Хтось скаже, що вона – дівчина за викликом або авантюристка. Одні подумають, що вона дурна як пробка, інші – що хитра як лисиця. Холлі все одно, що про неї подумають. Вона змінює вбрання, шукає багатого нареченого, часто плутає імена коханців, зберігає телефон під ліжком у валізі, йде з квартири через вікно і мріє про ювелірний магазин «Tiffany & Co». Коли дівчина знайде місце, де їй буде так само добре і спокійно, як у «Tiffany & Co»., вона дасть ім’я своєму коту, і перестане бігти від життя.

 

«Прислуга»

Расові конфлікти й безправна поведінка господарів будинку по відношенню до чорношкірої прислуги стали звичайним явищем. Головна героїня повертається додому, після закінчення університету. Найбільше вона хочеться стати письменницею і вирватися з маленького містечка в обійми великого світу. Дівчина вирішує написати книгу під назвою «Прислуга». Основою для роботи стали розповіді покоївок про своє нелегке життя й безправне становище.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.