Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Не даруйте мені квіти!

Оновлено

Чомусь ми звикли, що найкращий подарунок жінці – квіти. Адже «вона» – уся така ніжна, феєчка, Квітуча чудова троянда-так ось тримай тобі квіточки. Особисто мене такий розклад дивував ще в школі, і вже в універі я перестала приймати квіти в подарунок і дарувати їх самій.

Чому дарувати квіти НЕ круто?

? Це не еко-френдлі. Більшість квітів, які ви бачите в магазинах взимку, летять до нас із півдня, на перевезення витрачається купа палива – відповідно, викиди в атмосферу. Тонни води йде на полив спеціально вирощуваних квітів. Також не варто забувати про браконьєрський збір квітів (особливо весняних) занесених до Червоної книги. А що вже говорити про упаковках, плівках і стрічках…

? Гендерні стереотипи. Жінка – не фея й не принцеса, а в першу чергу людина. Як часто ви даруєте квіти чоловікам? Як на мене, дарувати квіти в сучасному світі – це моветон.

? Вартість і цінність. Букет квітів обійдеться вам у кругленьку суму, а яку цінність він буде нести як подарунок? Засохне – викинуть. Краще подарувати квітку в горщику або прогулятися в оранжерею.

Звичайно, комусь отримувати квіти приємно. Але все таки, я впевнена, що пора відходити від таких «традицій» або шукати їм заміну. Чим же замінити букет квітів, і в якому випадку він не принесе шкоди навколишньому середовищу?

? Квітка в горщику

Думаю, це хороша альтернатива букетам: живуть вони довго, а коштують так само, як і букети (а іноді й дешевше) До речі, лайфхак для тих, хто хоче заощадити: дуже багато квітів можна придбати на барахолках, або взагалі забрати задарма! (Якщо пощастить, можете знайти там уже дорослу велику монстеру, наприклад)

?квіти з «бабусиного» саду

Деякі квіти, що ростуть у садах і городах потрібно зрізати, інакше вони просто опаде. Часто можна спостерігати милих бабусь із цими «дачними» квітами. І продають вони їх дуже дешево! Можете купити їх – і бабусі допоможете, і заощадите. А головне – ніякої упаковки!

? Букет із трав

Моє улюблене, напевно. Базилік, м’ята, меліса, рукола, шпинат – усе це в одному букеті! Тільки уявіть цей запах! Коштує таке задоволення копійки (можете знайти на риночках) Використовувати трави можна по різному: додати в чай, салат, зробити ліки від болю в горлі, додати в десерт…

P.S. – На фото букет із базиліка, руколи, м’яти й меліси? Обійшовся він мені всього в 55грн, а корисності на мільйон!

Авторка: Анна Гречкіна

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.