Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

5 кроків до ефективності

Оновлено

Осінь-пора включатися, але літня розслабленість ніяк не покидає тебе? Якщо не виходить ефективно організувати робочий процес – не біда! Є кілька порад, які допоможуть тобі швидше влитися у вересневий ритм і з максимальною користю використовувати свій час і ресурси.

Використовуй task-manager

Можливо, ти вже чув/-а про такі штуки, а якщо ні – таск-менеджер може стати для тебе крутим помічником! Це справжній рай для перфекціоніста: усього один додаток, у якому можна виставити всі дедлайни, нагадування, вказати відповідального, розбити завдання за темами й ще багато чого! Такі штуки особливо ефективні для роботи в команді і при правильному використанні дуже полегшують робочий процес. Серед популярних – Trello і Asana. Радує, що користуватися ними просто, а якщо і виникнуть труднощі, на YouTube повно відеоуроків від просунутих користувачів.

Не тримай нічого в голові

Якщо в тебе часто виникає відчуття безладу, здається, ніби справ зовсім невпроворот, можливо, варто простополегшити думки. Виписавши завдання, дедлайни, проєкти та ідеї на папір, ти помітиш, що й голова стала легше, і працювати з усіма пунктами стало набагато простіше. Тому, напевно, щоденники так популярні – нехай інформація зберігається в блокноті або телефоні, а не захаращує твій світлий розум.

Створи приємні умови

Хочеш-не хочеш, а базові потреби завжди будуть на першому місці. Ну як думати про роботу, творчість, саморозвиток, коли крісло незручне, хочеться їсти, та ще і звуки за вікном бісять? Щоб зосередитися на більш високих процесах, спочатку приділи час власному комфорту: подбай про зручний одяг, приємній атмосфері в робочій кімнаті – запах, звуки, світло – усе повинно тебе влаштовувати. Залиш воду і снеки в зоні досяжності, щоб не відволікатися на походи на кухню. Озирнися навколо: тепер тобі комфортно тут працювати?

Ну, ось ти й готовий/-а до наступного кроку по Піраміді Маслоу:)

Усвідомлюй свою мотивацію

Важко братися за справу, не усвідомлюючи відповіді на питання «навіщо». Відмовки» тому що так треба «не працювали навіть коли ми ходили в дитячий сад, що вже говорити про усвідомлений вік. Додаючи черговий пункт у свій to do-list, відповідай сам/-а собі на питання: навіщо мені це? Чому я це роблю? Може бути, так ти усвідомлюєш свої глобальні цілі й місію, а може – відмовишся від справи, яка насправді не веде тебе до бажаному.

Адекватно оцінюй власні сили

У кожному з нас є суперсила, але ж і супергероєм потрібен відпочинок. Не кори себе за невиконані завдання або прогорілий дедлайн: можливо, варто переглянути власний список справ? Переконайся, що в тебе насправді достатньо часу, бажання й сил для втілення всіх поставлених планів. Варто розставити пріоритети і приділяти увагу найважливішому, коли відчуваєш, що ресурсу не вистачає на все. Ах так, і не забудь найпершим пунктом у списку справ зазначити відпочинок і турботу про себе! І в тебе все обов’язково вийде:)

PS – а якщо раптом загубишся в життєвих пріоритетах або просто виникне бажання поговорити по душах, пиши нашим консультантам – вони завжди на зв’язку!

Авторка: Настя

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.