Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Що ми зробимо до 2020 року

Оновлено

Допомогти підліткам найефективніше можуть тільки інші Підлітки. Це не просто наша думка, а факт, заснований на особистому досвіді. Профілактика ВІЛ, сексуальна освіта й репродуктивне здоров’я – те, що ми чуємо від дорослих (вчителів, наприклад) і не зовсім те, що вони можуть пояснити нам доступно і правильно.

У 2015 році ми зареєструвалися в Міністерстві Юстиції України якраз для того, щоби підлітки могли отримувати максимум важливих знань про своє здоров’я. З тих пір ми знайшли» своїх «в 4 країнах регіону Східної Європи й Центральної Азії. Ці хлопці разом із нами змінюють ситуацію у сфері сексуального здоров’я та неформальної освіти в Україні, Росії, Казахстані та Киргизстані.

Нещодавно наша центральна команда зустрілася на третьому стратегічному плануванні в Києві. Ми підвели підсумки, обговорили справи нагальні, обговорили «Модель Тінерджайзера» й побудували стратегію на 2020 рік.

Словом сказати, за три роки ми пройшли величезний шлях проб і помилок, досягали вершин і вчилися йти далі до нових можливостей. Крім того, завдяки всьому цьому ми створили принципово новий підхід.

Так що час представити вам наш план конкретно й за пріоритетами.

Онлайн-консультування

Допомагати підліткам впоратися з психологічними проблемами, давати відповіді на важливі і складні питання, вміти підтримати й поділитися потрібною інформацією – наші завдання в онлайн-консультуванні.

Ми в цій справі хороші: не тільки тому що проходимо спеціальну підготовку й регулярно вчимося новим методикам, а й тому що самі пережили важкі моменти і кризи в підлітковому віці. Ми хочемо примножити наш досвід і знання, що допоможе нам проводити консультації величезній кількості підлітків до 2020 року.

Інструментами, які допоможуть нашим консультантам ставати професійніше й морально стійкіше, стануть додаткове щомісячне навчання від експертів, а також супервізії та інтервізії.

Що стосується платформи, онлайн-консультації проходять на нашому сайті.

Тому прискорити його роботу й поліпшити технічну роботу чату – також серед списку цілей!

Стажування

Знайти свою справу буває складно: визначитися зі сферою чого тільки варто, а отримати досвід роботи, який вимагають майже скрізь, і поготів. Ми бачимо навколо себе багато молодих людей, чий ентузіазм може змінити світ. Саме для таких ми запустили Стажування. Адже будь-якої теорії потрібна практика, чи не так?

Наші Стажери проходять Двомісячне навчання, разом будують команду й отримують навички у сфері: комунікацій, адвокації, івент-менеджменту, неформальної освіти та проєкт-менеджменту.

До 2020 року ми плануємо провести не менше 3 стажувань. Набираючи по 15 осіб на кожне стажування, до кінця 2020 року через Тінерджайзер пройдуть60 підлітків і молодих людей,з якими ми зможемо працювати самими різними методами.

Крім того, Стажування корисне не тільки для стажистів. Важливим етапом стажування є момент їх об’єднання з ВІЛ-позитивними хлопцями з групи підтримки. Як показав наш досвід, перші можуть розкритися й підійти ближче до вирішення своїх внутрішніх проблем, а ВІЛ-позитивні хлопці можуть позбутися проблеми внутрішньої стигми, залишаючи страх бути «поганою» частиною суспільства.

ВИЧеринки

У цьому слові немає помилки, як вам могло здатися. Вічеринка – це новий підхід і важлива частина моделі. Організаторами Вічеринки виступають Стажери й підлітки, які живуть із ВІЛ. Вони знаходять досвід і навички у сфері комунікацій, івент-менеджменту, копірайтингу, координації та веб-дизайну. Крім того, побачивши результат своєї роботи, хлопці стають більш впевненими в собі й розкривають свій потенціал.

Суть «Вічеринки» в діалозі між підлітками й зірками. Разом вони обговорюють гостро-соціальні теми: секс-просвіт, ВІЛ, контрацепцію, психічне здоров’я, стигму, стереотипи й наркотики.

На тусовці ми не тільки обговорюємо важливі питання і веселимося, а і проводимо дружнє тестування на ВІЛ. Ну куди без цього? Ще і презервативи роздаємо на шару.

На даний момент ми провели вже четверту Вічеринку з Іваном Дорном на платформі КуражБазара: дивіться!

Адвокація

За ці роки нам вдалося високо піднятися у сфері захисту прав. У планах до 2020 року ми хочемо домогтися деяких змін у законах, які стосуються підлітків, їх прав і здоров’я.

Як приклад, право для підлітків з 16 років на таємницю про стан свого здоров’я, у такому випадку батьки мають право на доступ до медичної інформації тільки за згодою своїх дітей.

Ми встигли утвердитися в партнерстві з Міністерством охорони Здоров’я України. На початку 2019 року ми ініційували створення законодавсва з регулювання возраства в постійну робочу групу з питань взаємодії з підлітками та молодими людьми у сфері охорони здоров’я при Міністерстві охорони Здоров’я України:

  • Вперше запропоновано термін «дитина підліткового віку» підліток – у віці від 10 до 18 років;
  • Підтримка соціального становлення підлітків, яка враховує потреби і доступність медичних і соціальних послуг для кожного підлітка;
  • Державна політика щодо підлітків є обов’язковою складовою державної політики;
  • Підліток з 14 до 18 років має право самостійно звертатися за медичними послугами;
  • Підліток, який досяг 16 років має право на повну й достовірну інформаціюпро своє здоров’я й передача цієї інформації батькам, усиновителям, опікунам, піклувальникам та іншим законним представникам, здійснюється тільки за його згодою.

Нагадаємо, що з 14 років підліток має право пройти тестування на ВІЛ без згоди і присутності батьків. А також отримати результати (як позитивний так і негативний) особисто, без повідомлення батьків або опікунів. Відмова в наданні медичної допомоги або проведенні тестування – це порушення твоїх прав! 

А ще у в планах разом із Міністереством освіти впровадити важливу інформацію просексуальне й репродуктивне здоров’я, працюючи з вчителями, навчаючи їх через сучасні технології онлайн-навчання.
Усе це складна, але одна з найважливіших елементів роботи нашої команди.

Сайт і соціальні мережі Тінерджайзер

Наш сайт – наша невелика гордість. Зараз він охоплює 80 000 тисяч чоловік! Наші публікації про права, здоров’я, навички та коректної інформації. Це дуже важливий компонент, адже велика частина підлітків зараз у мережі й ми можемо дотягнутися до них, розмовляючи своєю мовою. 

Наше саморозвиток залишається пріоритетом для нас. Ми вважаємо, чим більше ми вкладаємо зі свої знання, тим сильніше стає спільнота підлітків і молодих людей. Ми будемо чесні, ми не показали всі наші цифри, ми їх обов’язково покажемо в кінці 2020!

Якщо ви хочете до нас – заповнюйте форму.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.