Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Інструкція з виведення мандрівників із бед-тріпу

Оновлено

План виведення є польовим, а отже розуміє в собі тільки екстремальні ситуації, які здійснювались без жодного контролю, або й без найменшого усвідомлення речовини, що приймалась.

Disclaimer!

Ми не пропагуємо вживання наркотичних речовин. Подана інформація несе суто ознайомчий характер.

 

Сіттер (англ. – нянька) – той, що доглядає за особою яка приймає, хоч і сам залишається в чистому розумі.

Тріп (англ. – подорож) – процес від початку сеансу й до кінця. Супроводжується ефектом від речовини.

Мандрівник – той, що прийняв речовину.

Сеттінг (setting) – налаштування місця навколо себе.

Чи можу я бути сіттером?

Ви – сіттер. Умови, які вимагаються від вас, це бути людиною дуже близькою даному мандрівнику, або хоча б наближеною до нього. Головне, щоб існувала лінія довіри між вами. В іншому випадку прийдеться витрачати більшість часу на побудову довіри між вами, якщо взагалі це вдасться зробити. І якщо вам тільки здається, що така довіра існує, нехай надалі вам ТІЛЬКИ і здається, тому що відносини з обох сторін є дуже важливим елементом. Найгірший варіант – це якщо мандрівник зневажає/не довіряє вам – у такому випадку передайте інструкцію в руки людині, котра справді зможе допомогти, бо ви тепер безсилі, і краще взагалі зникнути з процесу.

Якщо інструкція в руках людини, котра готова виконувати всі пункти та бути сіттером для мандрівника протягом усього тріпу, то тепер Вам потрібно усвідомлювати всю відповідальність за кожен рух, за кожне слово чи дію, оскільки тепер ви – частина світу подорожуючого, а цей світ дуже чутливий на такого роду речі. Оскільки, пізніше це може вплинути негативно на людину й після тріпу. Жарти – назад! Його тріп тепер у ваших руках.

З чого почати?

Насправді, правильним було б дійти та пережити весь «психотерапевтичний» матеріал до кінця, і тоді вже закінчити тріп. Мається на увазі, допомогти подолати різного роду проблеми, що так чи інакше впливають на його здорове, буденне життя. Посилаючись на книгу «ЛСД –Психотерапія» (1978, С. Гроф), де в основі лежать психотерапевтичні сеанси, які здійснювались справжніми лікарями в лікарських умовах, буде грубо змусити вас зробити те саме (в самій книзі Гроф застерігає від домашніх експериментів із цими психотерапіями). І все ж таки, найкращим буде здійснити акт допомоги мандрівнику у вигляді розв’язання його наявної проблеми. Оскільки, бед-тріпи приходять не просто так, а через якесь невирішене питання, що турбує або навіть тероризує свідомість людини, то й вирішення, цієї проблеми матиме прямий зв’язок із завершенням цього бед-тріпу.

Для початку – зустрічайте мандрівника без негативу чи тривоги. Паніку – назад. Зустріч із ним буде ключовим моментом, бо ви можете принести із собою щось «свіже» чи «світле», що він неодмінно відчує. Старайтесь зберігати хороший настрій. У жодному разі не випльовуйте йому весь свій бруд, свої проблеми та не жалійтесь йому. Це йому потрібна зараз допомога!

Налаштуйте правильно сеттінг навколо нього. Увімкнути хорошу, спокійну музику, яка буде тільки позитивно впливати на тріп, – дуже важливо.

Заради правильного антуражу, що впливає на сеттінг, візьміть із собою якийсь тотем. Це може бути ручка, якою постійно пишете, бейсболка або щось у цьому дусі. Краще, коли даний предмет є знайомим для мандрівника. Тоді ви зможете в складній ситуації піднести його та показати, що зв’язок із реальним світом ще не втрачено. Цей тотем буде працювати на подобі дзиґи з к/ф «Початок».

Вода очищає, а повітря – освіжає. Слідкуйте за тим, щоби мандрівник багато пив води. Чай також добре впливає. Вода дасть змогу вивести швидше з організму кислоту. Стосовно повітря, то найкраще прогулятись на свіжому повітрі, де не буде людей. Розумію, що це неможливо, але постарайтесь хоча б відбивати його увагу від сторонніх поглядів, бо є велика ймовірність, що на них він зациклюватиметься. Парк, дерева, струмок – усі ці природні діяння позитивно впливають на сеттінг. У випадку, якщо він сам не хоче виходити, не змушуйте. Змушувати – найбільш програшна тактика.

 

Щось із цього всього ви точно зробите. Так, із навколишньою настройкою розібрались. Пам’ятайте, що об’єкти довкола сприяють внутрішньому настрою.

Про проведення діалогу

Під дією даної речовини, мандрівник відчуває беззахисність. Без соціальних блоків легше розпочати розмову на рахунок проблеми, з якою зараз він веде боротьбу. У жодному разі не тисніть на нього, щоби допомогти розв’язати дану проблему, краще щоби людина сама почала говорити. Це буде потік свідомості, що, можливо, здаватиметься вам нелогічним, але спробуйте зачепитись у ньому за ключові думки, на котрих наголошуватиме мандрівник, який відкривається вам.

Важливо! Стежити за кожним своїм словом, рухом, емоцією – це все впливає на сприйняття дійсності.

Не читайте лекції про наркотики. У даний момент це не зовсім недоречно. Звинувачувати його за те, що прийняв, не потрібно. Можете це зробити через день, тільки не зараз! Свою думку залиште при собі. Мабуть, мандрівник зараз впевнений що тріп буде тривати вічність – дайте йому знати, що це просто дія кислоти в його організмі, яка через 2-3 години закінчиться.

Після всього почутого давайте легкі поради. Спробуйте зрозуміти проблему та дати конструктивну пораду. Це не завжди легко, навіть у звичному житті, але саме для цього ви і є провідником. Поясніть, що насправді це не настільки важливо, і що завжди є інші розв’язки ситуації. Дуже часто, достатньо просто вислухувати.

Підтримуйте розмову протягом усього часу, аж поки не буде зрозуміло, що тріп підходить до кінця. Позитивно впливатимуть розмови на теми, у яких мандрівник розбирається, це можуть бути літаки, музика, та інше. Усе, де людина почуватиметься «у своїй тарілці». Ставте питання на дану тематику, підтримуйте дискусію.

 

Що після тріпу?

Тріп уже доходить до кінця, це ви побачите по більш статичній та втомленій поведінці мандрівника. Наприкінці добре для нього буде поспати. Після сну, коли буде бажання, він вступить у діалог із вами та обговорить тріп. Його висновки будуть грати важливу роль, через те, що бед-тріпи можуть мати вплив на найближчі 1–3 дні. Тому важливо підбивати підсумки.

Якщо тобі потрібна підтримка чи допомога в цьому питанні, або ти хочеш обговорити власний аби чийсь досвід, – ми на зв’язку!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.