Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Ми Вам передзвонимо!

Оновлено

Ось він – момент, коли ви зважилися податися на проєкт, вакансію, програму, і в аплікаційній формі від вас просять надати резюме.
Що ж, беремося складати!

Але якими будуть перші кроки?

Перечитайтевакансію кілька разів. Можливо, там буде багато зайвих слів, «води», але ваша мета – вловити головний посил, побачити профіль людини, якого шукають для цієї посади або участі в цьому проєкті. По-перше, це дасть вам можливість усвідомити, чи насправді ви підходите. По-друге, на шуканих якостях найкраще робити акцент у вашому резюме, якщо ви ними володієте.

Для початку потрібно виписати всю потрібну інформацію на папір або в документ на комп’ютері, а потім би будемо її редагувати, впорядковувати, доповнювати й оформляти – так набагато логічніше і зручніше, ніж відразу намагатися «вписати» дані в дизайн. Адже маючи всю інформацію перед очима, ви будете розуміти, на чому зробити акцент, а що й зовсім можна прибрати з резюме

Постарайтеся згадати всі важливі дані за наступними пунктами:

освіта (тут варто згадати ваш ВУЗ, і не зайвими будуть також тренінги / семінари / курси, а також неформальна освіта-так, це теж вважається! а ось про школу можна й не писати)

досвід (сюди можна віднести не тільки досвід роботи-тобто той, за який ви отримували гроші, а ще й волонтерство, стажування, або власні проєкти)

спеціальні вміння/навички (пишіть про те, що НЕочевидно з вашого досвіду й освіти, але обов’язково релевантно для позиції, на яку подаєтеся)

особисті якості (у вас повинні розглянути людину, особистість, яка стане доповненням, органічною частинкою колективу / команди / проєкту, так що постарайтеся сформулювати свої найяскравіші й хороші характеристики, але без банальщини: «добрий, веселий і креативний» – зовсім не та формула, яку помітять ☺️)

особиста й контактна інформація (потрібно представитися, так що не забудьте про своє ім’я, і напишіть ті канали зв’язку, по яких до вас найпростіше «достукатися»)

Коли резюме готове

Погляньте на нього ще раз. Наскільки цілісним воно виглядає? Чи немає в ньому суперечливих фактів, якостей? Можливо, десь помилка в даті або назві компанії, у якій ви працювали раніше? Чи коректно відображаєтьсядизайн? А може, можна щось скоротити?

Доти, поки сенс залишається тим же, скорочуйте. Краще бути коротким, але запам’ятовується.

Та й роботодавець / організатор проєкту вам буде вдячний за те, що замість багатосторінкових мемуарів отримав ємне й інформативне CV.

Удачі!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.