Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Чому лінь – наш друг?

Оновлено

Кожному з нас хоч раз у житті говорили про те, що лінуватися – погано.
Але чи так це насправді? Сьогодні ми дізнаємося, чому лінь – це нормально й навіть добре!

Найчастіше вона виконує функцію захисту організму: від надмірних зусиль, від чужих цілей, від перекосу пріоритетів, від тієї роботи, яка насправді вам не подобається.


Отже, 5 причин любити свою лінь:

  • Допомагає організму відпочити.

Людина часто не може зупинитися й навіть повболівати спокійно собі не дозволяє. Лінь – лакмусовий папірець, індикатор нашого стану. Чи відчуваєте, що лінь – значить, пора відпочити, приділити час турботі про себе.


  • Фільтрує ваші цілі.

Якщо ви поставили мету, хочете, наприклад відкрити бізнес, але вам лінь, спробуйте запитати: хто з мого близького оточення хоче, щоби я відкрив бізнес? Цілком можливо, це не ви самі. Підсвідомо саме ви можете не хотіти цього, і лінь вберігає вас від реалізації чужих завдань.


  • Служить стоп-сигналом.

Усі, дістали організм уже по повній, не справляється. Завдань багато, і вони по всіх фронтах. Тоді відбувається тотальне відключення бажань і мотивації робити хоч що-небудь.


  • Сигналізує про те, що НЕ те зараз робите, тобто не задовольняєте актуальну потребу.

Ось, наприклад, у вас кричить диким криком дитина ночами, спите по 3 години й починаєте себе терзати: ким мені бути? Може, мені зараз справу відкрити? Або на курси піти? Або мову новий вивчити? Послання організму: спати треба, спати.


  • Оберігає вас від невдачі або успіху.

Невдача може вас зруйнувати, а до успіху, наприклад, ще не готові. Якщо в перших чотирьох випадках потрібно визначати поточні потреби, то в п’ятому з лінню можна «працювати».
.

Подумайте, про що ваша лінь? Як вона про вас піклується?

Джерело

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.