Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Секс на карантині: що потрібно знати

Оновлено

Карантин – час побути з коханою людиною. Ви можете проводити один з одним стільки часу, скільки захочете: дивитися фільми, читати разом і, звичайно, секс теж ніхто не відміняв. Але виникає питання: наскільки це може бути безпечно?
Сьогодні наша команда розвіє всі твої страхи й сумніви.

Департамент охорони здоров’я Нью-Йорка випустив для жителів мегаполісу рекомендації «Секс і COVID-19» про те, чи можна і як займатися сексом під час епідемії коронавірусу й карантинних обмежень.

Керівництво починається словами: «Щоби скоротити поширення коронавірусу, усі жителі Нью-Йорка повинні сидіти по домівках і звести коло контактів до мінімуму. Але чи можна займатися сексом? Ось кілька порад про те, як насолоджуватися один одним під час епідемії й не поширювати COVID-19».

1. Важливо пам’ятати про способи поширення коронавірусу

 Ви можете заразитися від людини, яка вже інфікована: 

– Вірус може передаватися людям, які знаходяться в межах до 2-х метрів від людини з коронавірусом, коли він кашляє або чхає.
– Вірус передається при безпосередньому контакті – через слину або слиз.

COVID – 19 і секс-нам ще багато чого належить дізнатися:

– COVID – 19 знайшли в калі людей, інфікованих вірусом.
– Поки що COVID – 19 не знаходили в спермі і вагінальних виділеннях.
– Інші коронавіруси не ефективно передаються статевим шляхом.

2. Займайтеся сексом із близькими вам людьми

– Ваш найбезпечніший сексуальний партнер – ви самі. Ви не заразитеся COVID-19 при мастурбації, якщо до й після цього вимиєте руки й секс-іграшки з милом не менше 20 секунд.

– Другий із безпеки секс-партнер-ваш співмешканець. Чим уже коло близьких контактів, у тому числі і статевих, тим краще. Займайтеся сексом тільки за обопільною згодою.

– Уникайте близьких контактів, у тому числі статевих, зі сторонніми людьми.

Якщо у вас немає постійного статевого партнера, і ви віддаєте перевагу вільні відносини, скоротіть зустрічі до мінімуму на період пандемії.

– Якщо ви зазвичай шукаєте партнерів для сексу онлайн або надаєте послуги сексуального характеру, Перегляньте свої переваги і звички.

Скасуйте всі зустрічі на період пандемії. Відеозвидання та інтимне листування вам на допомогу. Але в такому випадку не забувайте про дезінфекцію екранів гаджетів, клавіатури, мишки та іншого приладдя.

3. Головні правила захисту під час статевого контакту 

– COVID-19 передається через поцілунки. Якщо цілуватися при зустрічі з друзями і знайомими було для вас нормою, постарайтеся позбутися від цієї звички.

– COVID – 19 може передаватися при риммінгу (пестінні заднього проходу).

– Зменшити контакт Партнерів зі слиною або калом під час орального й анального сексу допоможуть презервативи й зубні дамби.

– Особиста гігієна до й після сексу важливіше, ніж будь-коли.

Мийте руки й секс-іграшки теплою водою з милом не менше 20 секунд. Дезінфікуйте клавіатури й сенсорні екрани гаджетів, якими ви ділитеся з іншими (наприклад, для проведення секс-відеочатів або перегляду порнографічних роликів).

4. Не займайтеся сексом, якщо ви або ваш партнер погано себе почуваєте

– Якщо ви або ваш партнер інфіковані коронавірусом, уникайте сексу з ним і особливо поцілунків.

– Якщо ви або ваш партнер за станом здоров’я перебуваєте в зоні ризику через пандемію коронавірусу, утримайтеся від статевих відносин. Наприклад, у вас захворювання легенів, серцево-судинної системи, діабет, рак або ослаблена імунна система (наявність ВІЛ і низький рівень білка CD4).

Джерело:
Harvard medical school

Liga

Бережіть себе й будьте здорові!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.