Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Як відмовити партнеру в сексі, щоби він не образився?

Оновлено

І трохи про те, як спокійно сприйняти відмову. 

 У всіх без винятку дівчат і хлопців бувають моменти, коли їм ну абсолютно не хочеться займатися сексом, а партнер ну дуже вже хоче. Що робити? Як відмовити? А він чи вона не образиться? Стоп паніці! Ми зробили добірку життєвих і, головне, етичних порад-лайфхаків на цю тему.

Рада-лайфхак № раз. Відмовити в сексі – це не соромно. Дівчатам часто в підлітковому віці «допомагають» стереотипами про те, що «чоловік без сексу не може, на відміну від жінки», «йому треба, у нього потреба, потерпи», усім кажуть: «якщо партнер не буде отримувати достатньо сексу, то він / вона буде тобі змінювати і знайде когось на стороні». Але, насправді, ми всі люди і всі заслуговуємо поваги й турботи до своїх бажань, а секс – це хоч та частина нашого життя, яка ну просто зобов’язана проходити із задоволенням для всіх учасників процесу. Якщо ти погано себе почуваєш, ти в стресі або просто не хочеш, скажи «ні» й будеш правий

Рада-лайфхак № два. Коли відмовляєш, треба теж пам’ятати, що твій партнер або партнерка – теж люди з емоціями, вони не завжди хочуть тобою маніпулювати і їх теж можна поранити. Тому говори «я-повідомленнями» про те, що ти відчуваєш, без звинувачення іншої людини, щоби він зрозумів, що ти не хочеш, але не відчував провину. Наприклад «я сьогодні не хочу займатися сексом» замість «ти мені набрид, я не хочу тобі відповідати, піди». Якщо ти хочеш займатися сексом, але через якусь дію партнер не можеш, спрацює теж ввічливо сказати, що саме потрібно змінити, щоб у тебе змінилося ставлення до ситуації. Умови про «я» й почуття провини такі ж. Варіант: «Мені некомфортно займатися сексом із тобою, коли ти не був у душі. Ти можеш сходити туди й ми знову поговоримо про це:)»

Рада-лайфхак № три. Людина завжди може передумати. Це працює у дві сторони – і для того, хто відмовляє, і для того, кому відмовляють. Якщо відмовляють тобі, не починай відразу панікувати й думати, що тобі відмовили назавжди або, принаймні, на майбутні кілька днів, тому що всі ми люди і твій партнер або партнерка може передумати через пару годин. Хоча все одно не варто питати їх про це дуже часто, швидше за все, вони пам’ятають про твою пропозицію:) Якщо відмовляєш ти, не переживай, якщо ти раптом передумаєш – «поїзд не піде» й ти маєш на це абсолютне право. А ще ти можеш передумати навіть у процесі сексу – головне, озвучувати вголос, що тебе турбує й не терпіти неприємні відчуття.

Рада-лайфхак № чотири. Якщо це ваша перша зустріч, спробуй зрозуміти, яка людина перед тобою. Буває, приходиш на Тіндер-дейт і він починає відпускати сексистські й сальні жарти про тебе і твій одяг – так ось, швидше за все, він звик дівчат об’єктивувати й поставиться до відмови в сексі негативно, може бути, навіть агресивно. З такими людьми краще не заводити бійок і не опинятися на очній ставці «відмовити і відхопити люлей або зайнятися сексом і принижуватися», тому що поки, на жаль, у нас у суспільстві складно протистояти таким хлопцям. Якщо ви на побаченні і твій супутник адекватний, не ставить у розмові тебе нижче себе й не принижує інших, то, швидше за все, і відмова в сексі він сприйме адекватно, так як не сумнівається в тому, що ти така ж людина, як і він. Ось чому фемінізм потрібен! :)

Рада-лайфхак № п’ять . Якщо твій партнер або партнер не хочуть сексу, це не означає, що ти більше не в їх смаку або що вони більше тебе не хочуть. Не хотіти сексу – це просто не хотіти сексу:) Не переживай!

Рада-лайфхак № шість. Найголовніший! Завжди пам’ятаємо про принцип активної згоди (він же «так значить так»). Він говорить про те, що згода на будь-яку взаємодію – це чітке «так» і виключає варіанти «мовчання – знак згоди», «коротка спідниця – видно, що вона сама мене хоче» та інші мракобісся. Якщо ти хочеш зайнятися сексом з партнер, запитай, чи хоче він / вона зайнятися сексом-якщо немає відповіді «так», то краще з цим почекати.  

Насправді, «не хочу» вже достатньо для того, щоби відмовити, і його зовсім не обов’язково аргументувати. А піклуватися про себе і про свої особисті межі дуже важливо й у парі з партнером – головне, промовляти всі свої хотілки й небажання вголос! :)  

Авторка: Настя Алексєєнко

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.