Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Перший секс: довіра, безпека, спілкування

Ми поговорили з Яною Панфіловою, лідеркою Тінера про її перший секс, а також те, що вона вважає важливим!

Пам’ятай, що під час першого сексу та усіх наступних слід користуватися презервативом! По-перше, немає ніяких підстав вважати, що під час першого проникаючого сексу не можна завагітніти. Перший, десятий, сто тридцять другий – сперматозоїду і яйцеклітині потім не доведеш, що це був перший раз. А тим більше не домовишся з ВІЛ та іншими захворюваннями, що передаються статевим шляхом.

Перший досвід 

Перший раз стався, коли мені було 16 років, і це було неймовірно. Знаю, що це не дуже типова відповідь, оскільки зазвичай майже ніхто не описує свій перший секс як неймовірний. Але усе відбулося само собою, в момент закоханості одне в одного. Ти просто торкаєшся людини та відчуваєш щось дуже приємне. У мене не було довгої підготовки до першого сексу, але, звісно, ми відповідально підійшли до питання захисту, адже вже тоді я розуміла, наскільки це важливо. Загалом, у мене не було конкретних очікувань попри те, що я зростала в тому поколінні, яке дивилася порно ще у 2 класі. Ми вивчали всю цю сексуальність досить рано, хоча і не на найкращих прикладах, оскільки порно – це щось дуже далеке від справжнього сексу.

Під час першого сексу я навчилася з того, що треба говорити одне з одним. Мабуть, це була одна з причин, чому у нас все сталося так добре. Ми одразу все обговорювали, як кому ок, а як кому не ок. Це дуже допомогло.

Друга причина – це сильна довіра. Перший секс не завжди буває класним, і, швидше за все, він буде поганим, тому що ви не знаєте себе та фізіологію одне одного. Усе це експерименти. Але для того, щоб експерименти пройшли вдало, потрібна людина, якій ти довіряєш і яка точно не зробить тобі боляче. Важливо пам’ятати, що неідеальний перший секс – це не кінець світу. Навіть якщо це не перший твій раз, але це секс із новим партнером, не завжди все може спрацювати так, як ти того хочеш.

Третя причина – у мене не було мети переспати. Були гормони, і ти полетіла. Тобі просто добре з людиною. Я любила і просто хотіла бути поруч. На мою думку, важливо прислухатися до себе, а не займатися сексом тільки тому, що так каже суспільство. Кожна людина унікальна: хтось готовий до сексу в 16, а хтось не готовий і у 26.

Загалом, я вважаю, що під час першого сексу важливо:

  • відповідально підходити до питання захисту
  • довіряти людині
  • говорити одне з одним
  • прислухатися до себе і не робити того, що ти не хочеш

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.