Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Часто мастурбувати — це нормально?

Ася Сей — українська блогерка, яка вже багато років у своєму блозі розповідає про безпечний секс, токсичні та здорові стосунки та підіймає інші важливі питання.

Які існують вакцини для дівчат від статевих хвороб, і в якому віці краще вакцинуватися?

Вакцин від хвороб, які передаються статевим шляхом, дуже небагато для обох статей. Ключовий момент у тому, що перевірених та широко вживаних вакцин від ВІЛ та сифілісу досі не існує. Вакцинуватися можна, наприклад, від гепатитів та вірусу папіломи людини. Перша вакцинація є плановою й обов’язковою для всіх, друга робиться за направленням лікаря.

Для жіночого сексу обов’язкова контрацепція?

Під час одностатевого сексу неможливо завагітніти, це факт. Однак ІПСШ (інфекції, що передаються статевим шляхом) не сильно питають вашу стать. Тому для лесбійського сексу варто використовувати латексні чи нітрилові рукавички та серветки. А якщо ви маєте постійну партнерку – регулярно перевірятися у лікаря та здавати аналізи.

Оргазм буває тільки кліторальним чи вагінальним теж?

Оргазм у будь-якому разі відбувається в нашому мозку шляхом стимуляції геніталій. Ну, або якоїсь іншої стимуляції, якщо нервове сполучення між мозком та геніталіями порушене. Якщо ви – жінка, то для отримання оргазму ви в будь-якому разі стимулюєте клітор, і це може бути як пряма стимуляція, чи за допомогою проникнення в вагіну, чи анальний отвір. Клітор – це ж взагалі доволі великий орган, просто він більшою мірою ховається всередині тіла :)

Це нормально, що я не готова до сексу і відчуваю, що можу найнятись ним пізніше, ніж однолітки?

Це абсолютно нормально. Немає верхньої межі, коли людина може почати статеве життя. Ви можете і взагалі його не починати, якщо не хочете, і ніхто не має права змушувати вас. Нижня межа справді існує, і в Україні вона визначається 16 повними роками – віком згоди.

Що говорити партнеру, якщо він не хоче користуватися презервативами?

Що він дурник, і, якщо він не переживає ні про свою безпеку, ні про вашу, то навіщо вам такий партнер?

Відносно часто мастурбувати – це нормально?

Мастурбація вважається проблемою лише в тих випадках, коли вона а) є неконтрольованою, тобто людина не дає собі ради в тому, коли вона починає себе стимулювати, б) може зашкодити фізичному чи психічному здоров’ю самої людини або її оточення.

У всіх інших випадках немає середньої норми кількості мастурбацій на день. І навіть на годину!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.