Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Історії підлітків: про суїцид, страхи і сміливість

Оновлено

️ ️ Коли мені було 16, я повністю розчарувався у своєму житті 

☁️ Я не знав, навіщо я потрібен цьому життю

️ ️ Я боюся бути одна й не виправдати свої й чужі очікування

☁️ Боюся, що зрадять

Бо️боюся втратити сенс і віру в життя

Це слова героїв нашого нового відео, яке ми присвятили психічному здоров’ю. Чотири людини, які пройшли складні життєві випробування. Чотири історії, які могли трапитися з кожним. Чотири приклади того, що навіть після великого потрясіння можна знайти сили і йти далі.

10 вересня – Всесвітній день запобігання суїциду. за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я середмолоді ввіці 15-29 років самогубство є третьоюголовноюпричиною смертності.  

І е тім відео ми хочемо нагадати, що психічне здоров’я і проблеми, пов’язані з ним, – це не вигадка, не лінь, не ознака слабкості. Це не десь там далеко, а тут і зараз. Можливо, навіть ближче, ніж здається. 

У цей день ми хочемо звернутися до кожного: ти не одні. Ми знаємо, що проблеми підкошують і вибивають, і буває ще складніше з ними справлятися, коли близькі не сприймають всерйоз твої переживання. Ми розуміємо, що іноді здається, ніби виходу немає й нічого вже не зміниться. Здається, що тебе ніхто не розуміє, і ти нікому не потрібен. Але це не так! У тебе є ми. Ми завжди готові тобі допомогти, вислухати, підтримати, дати пораду й бути поруч. Без осудів і без знецінення, спокійно й щиро! 

Пам’ятай, що життя така довга, така різна й така дивовижна. Сьогодні може все здаватися сірим, а вже завтра відбудеться подія, яка дасть поштовх і поміняє все на 180 градусів! Тільки уяви, скільки попереду є різних можливостей, цікавих знайомств, неймовірних подорожей, скільки всього нового ще може статися. Вихід завжди можна знайти. І ми можемо тобі в цьому допомогти!

 

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.