Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Бінджвотчінг, фуді та колівінг. Новий словник інтернет-термінів

Оновлено

А ми продовжуємо розбирати нову порцію інтернет-термінів. На перший погляд, все це звучить як щось супер незрозуміле, але, можливо, з чимось ви і самі стикалися!

Краудфандинг/Crowdfunding – збір коштів у мережі, з конкретною метою. Його оголошують перед запуском проєктів чи для допомоги комусь. Дуже часто краудфандинг використовують під час запуску стартапів. Також, на багато фільмів і серіалів від режисерів-початківців відкривають краудфандинг.

Бінджвотчінг/Binge-watching — від англійського binge (запій), «запійний» перегляд серіалів. Безперервно-нескінченно-марафонський перегляд серіалів. Коли не можеш відірватись і за один день дивишся одразу всі серії. Бінджвотчіт – йти в серіальний «запій». Всі ми іноді так робимо :)

Фуді / Foodie – люди, які люблять смачну їжу, тобто – гурмани. Так себе іноді називають люди, які дуже ретельно підходять до вибору їжі та місця трапези. Такі персони, подорожуючи, заздалегідь обирають добрі заклади із місцевою кухнею. Так само фуді мають список кафе у їхньому місті, які вони хочуть відвідати.

Колівінг/Co-living – (від англійської co-living – співжиття). Спільне проживання, коли кілька незнайомих між собою людей винаймають одну квартиру. При цьому кожен має свою кімнату, але робочий простір спільний. Колівінг має на увазі під собою об’єднання зі спільними інтересами або метою, також, там проходять майстер-класи, лекції та зустрічі. Наприклад, колівінг музикантів, які діляться досвідом, навичками та практикуються разом.

Авторка: Епштейн Софія

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.