Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Ментальні розлади

Тали, [25 янв. 2022 г., 22:14:10]:

…Чи були у вас періоди, коли кілька тижнів, місяців або навіть років життя не приносить радість та задоволення, хоча збоку здається – руки ноги цілі, тебе оточують друзі та сім’я, є робота, хобі та й загалом, все добре… 

На сьогодні проблеми ментального здоров’я багато хто, навіть дуже близькі люди, вважають блаженством, «справжніх проблем не знали» або просто, що «став дивний».

Але найгірше, що люди, які мають ці проблеми, ставляться до них так самосамо – часто звинувачують себе і зовсім не поспішають звертатися за допомогою до лікаря. Максимум, до друга за порадою, який не має потрібних знань, щоб розпізнати розвиток захворювання, а слово «психіатр» викликає одну реакцію – «Я що, псих?»

На жаль, реалії нашого життя такі, що рівень ментальних розладів зростає рік у рік, а знань у більшості людей не додається. 

Також, до ментальних розладів відносять біполярний афективний розлад (БАР), маніакальний розлад, шизофренію, деменцію, розумову відсталість та розлади розвитку, включно аутизм.

Будьте уважні до таких змін у поведінці:

– важко спілкуватися з іншими людьми;

– важко встати вранці з ліжка, пропадає апетит, постійно сонний стан та загальмованість;

– з’явилася байдужість до речей, які раніше радували;

– у розмовах все частіше з’являються теми про відсутність сенсу та самотність; 

ВАЖЛИВЕ ЗАДАЧА в терапії ментальних розладів – ставлення до них як до хвороби, яку можна і потрібно лікувати. Адже ми лікуємо нежить чи головний біль, і тим паче розуміємо, що якщо зламали ногу, то без лікаря ніяк і «зберись, ганчірка» тут не спрацює. 

Ваша вчасна увага до зміни стану може врятувати життя!  Не бійтеся, звернутися до психіатра – це не страшно! Допомогти не складно, якщо ви щось не розумієте, краще уточніть у спеціаліста і вас обов’язково підтримають та зможуть надати потрібну допомогу.

 

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.