Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Чому плакати — це корисно

Оновлено

Плакати — це не соромно. Це корисно! Зараз, коли щодня нас накривають абсолютно різні емоції, не варто придушувати сльози. Дайте собі можливість вивільнити почуття. Плакати — це природно та нормально у будь-якому віці та для будь-кого на планеті.

Сльози мають заспокійливу дію. Дослідження 2014 року показало, що плач має прямий самозаспокійливий вплив на людей. Плач активує парасимпатичну нервову систему, яка допомагає людям розслабитися.

Плач може зміцнити наші стосунки з іншими. Коли ми плачемо перед іншими, ми даємо можливість їм подивитися на нас з іншого боку. Близькі можуть бачити наші почуття та емоції, які складно передати словами. Це може створити глибший емоційний зв’язок між сім’єю, друзями та тими, хто нас оточує.

Плач допомагає зняти біль. Сльози «вивільняють» окситоцин та ендорфіни, що допомагає людям почувати себе краще. Ці хімічні речовини допомагають людям почувати себе добре, а також можуть полегшити як фізичний, так і емоційний біль. Таким чином, плач може допомогти зменшити біль і підвищити відчуття щастя.

Сльози підвищують настрій. Плач покращує наше самопочуття. Крім полегшення болю, окситоцин та ендорфіни можуть підіймати настрій.

Менше токсинів та стресу. Коли люди плачуть у відповідь на стрес, їхні сльози містять ряд гормонів стресу та інших хімічних речовин. Дослідники вважають, що плач може знизити рівень цих хімічних речовин в організмі, що, своєю чергою, зменшує стрес.

Сльози борються з бактеріями. Плач допомагає вбивати бактерії та підтримувати очі в чистоті, оскільки сльози містять рідину під назвою лізоцим. Дослідження 2011 року показало, що лізоцим володіє настільки потужними протимікробними властивостями, що навіть може допомогти знизити ризики, які несуть такі агенти як сибірка.

Плач може покращити зір. Базальні сльози, які виділяються щоразу, коли людина моргає, допомагають підтримувати вологість очей і запобігають пересихання слизових оболонок. Коли плачемо, ми допомагаємо зволожувати наші очі. Це може сприяти покращенню зору. Коли оболонки висихають, зір може стати нечітким.

Загалом, плач є нормальною людською реакцією на цілу низку емоцій, яка має ряд переваг для здоров’я та соціальної сфери, включаючи полегшення болю та самозаспокоєння. Однак, якщо плач відбувається дуже часто, неконтрольовано або без причини, це може бути ознакою депресії. Якщо це так, то краще поговорити з лікарем або звернутися за консультацією до Teenergizer.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.