Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Команда Teenergizer в Алмати

Про команду

«У нашій команді 5 людей.

Аїда, одна з олдів Тінера, – дуже товариська, активна і, можна сказати, лідер у нашій команді.

Мірас, SMM-фахівець, дуже комфортний та відповідальний.

Томіріс – приємна людина, знає багато про ґендер.

Айша також спеціалізується на SMM, проводить курси, а також тренінги.

Адема проводить тренінги про психологічне благополуччя.

Якщо говорити про всіх активних підлітків, то нас набагато більше! Вони дуже доброзичливі та відкриті, завжди готові допомогти й підтримати. Ніхто не роздає порад як жити. Ми поважаємо думку один одного і любимо спілкуватися»

Аліна

«Я б сказала, що

 Тінер – це круте місце для пошуку підтримки та допомоги, а також круте джерело можливостей для розвитку! Запрошувала багатьох знайомих на тренінги з психічного здоров’я та на офлайн заходи. Також класно, що можна анонімно та безкоштовно пройти тест на ВІЛ з 16 років. Для деяких – це хороша можливість перевіритись та отримати професійну підтримку».

Ліза

«Teenergizer – затишне місце з приємними та цікавими людьми. Мені дуже подобається бути на тренінгах, різноманітних заходах, кіновечорах та й просто спілкуватися з однолітками у приємній атмосфері. Teenergizer – це місце, де я дізнаюся корисну інформацію, а потім – ділюся нею зі своїми друзями та сім’єю. Вже дорогою додому я наповнена приємними емоціями та чудовим

настроєм».

Вікторія

«Teenergizer – це чудова організація, що об’єднує однодумців. Ми обговорюємо ментальне здоров’я, говоримо про сексуальну освіту. Зачіпаємо теми особистої самореалізації. У Teenergizer можна і добре провести час. Мені було дуже приємно стати частиною компанії. Це сприяло початку опрацювання моїх особистих проблем, які заважали у повсякденному житті».

Азіза

«Мені дуже подобається Teenergizer тим, що тут можна відкрито говорити свої думки, знайти однодумців. Тут люди, які приймають тебе таким, яким ти є».

Що робить Teenergizer в Алмати?

СТАЖУВАННЯ. Завжди цікаво спостерігати, як незнайомі раніше підлітки вибудовують взаємини, виявляють свій потенціал, об’єднуються, розподіляють ролі та разом організують івент.

ІВЕНТ. Найцікавіше – коли підлітки готуються, хвилюються, що може щось піти не так… Але все це відбувається рівно до того моменту, як починається сам івент. Вони забувають про тривоги, а після заходу настає почуття гордості за себе «МИ ЗРОБИЛИ ЦЕ» та задоволення від процесу та результату.

ТРЕНІНГИ. На них навчені рівні тренери дають інформацію підліткам про ВІЛ, психічне благополуччя.

Заходи SOFT SKILLS щодо посилення потенціалу підлітків. Тут вони тренують свої комунікативні навички, висловлюючи свою думку, виступаючи публічно або проводячи самостійно підготовлені тренінги.

ГРУПИ підтримки для підлітків із ВІЛ. Це захід, де збираються виключно підлітки із ВІЛ. У безпечному просторі вони обговорюють свої страхи, сумніви, діляться досвідом життя із ВІЛ. Для деяких це місце, де взагалі можна вимовляти слово ВІЛ вголос.

Улюблені активності

«Мені подобаються групи взаємодопомоги. Після них я завжди відчуваю полегшення. Ти усвідомлюєш, що не один, розмірковуєш про вихід із ситуації. Допомагає, коли інші діляться своїм досвідом, на якому ти можеш будувати вихід із власної ситуації».

«Мені дуже подобається Форум театр. Цікаво показувати невеликі сценки, де будь-яка людина може продовжити або змінити сценку. Ми підіймаємо не лише веселі теми, а й зачіпаємо таку проблематику як дискримінація ВІЛ людей чи насильство над жінками».

«Мені більше подобається стажування. Мене завжди хвилює, чи наберемо ми групу і те, як вибудовуватимуться взаємини в групі. За підсумком я бачу команду згуртованих підлітків, які готові змінювати світ на краще».

Які проблеми існують у вашій країні щодо підлітків?

«У підлітків часто є проблеми з ментальним благополуччям. Вони не знають, куди звернутися або не знають про те, що мають проблеми, не знають, як їх вирішити, де знайти підтримку. Я рада, що прийшла в Тінер. Мені допомогли знайти психолога та підтримали. Також у нашому регіоні ВІЛ+ підлітки часто стикаються з дискримінацією та стигмою».

«На мій погляд, підлітків хвилює тема прояву різних форм насильства, ґендерної нерівності, стигматизація та дискримінація у суспільстві».

«Великі показники підліткових суїцидів, неосвіченість у темах гендеру та гендерної рівності».

«Я вважаю, що зараз підлітки потребують психологічної підтримки. Багато хто шукає собі психологів чи психотерапевтів, не маючи жодних засобів для її оплати. Підтримка важлива!»

Що ви сказали б підліткам з України сьогодні?

«Мені щиро шкода, що вам довелося пережити такі трагічні події. Від щирого серця я висловлюю підліткам з України підтримку!»

«Я хочу передати, що Україна переможе у цій тяжкій битві! Я повністю з вами солідарний! Бережіть себе, дорогі наші підлітки».

«Ми вас любимо! Я сподіваюся, що мої друзі з України це читають, сподіваюся, що з вами все добре! З любов’ю, Адема»

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.