Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Психологічна стійкість

Психологічно стійкі люди вміють: 

Приймати реальність такою, якою вона є

Психологічно стійка людина не ховається від проблем, але й не удає, що все добре, готова до наслідків своєї поведінки та до всього, що підкине життя.

Приймати наслідки свого вибору

Людина несе відповідальність за свої вчинки, не ігнорує образи чи біль, які виникають у результаті її дій, та не звинувачує інших у своїх проблемах.

Бути чуйним до себе у важкі часи

Психологічно сильна людина знає, що докладає достатньо зусиль, щоб зробити все можливе за будь-яких обставин, а не тисне на себе ще більше, погіршуючи свій моральний стан.

Контролювати себе

Це означає, що людина може усвідомлювати свою поведінку та думки й регулювати свої почуття та реакції відповідно до вимог ситуації.

Виправляти помилки

Людина готова визнати, що помилилася, а також робить висновки зі своїх помилок. Таким чином вона має більше позитивних наслідків у своєму житті, ніж негативних, попри негаразди.

Осмислювати минулі образи та досвід

Айнштайн говорив, що неможливо розв’язати проблему з тим самим рівнем свідомості, який використовувався для її створення. Психічно стійкі люди можуть подолати свій негативний досвід багатьма способами, зробивши «лимонад із лимона».

Опиратися і на емоції, і на факти

Хоча психологічно стійкі люди, як і будь-хто інший, піддаються емоціям, вони не забувають про раціональність. Вони здатні розпізнавати різницю між своїми внутрішніми відчуттями та зовнішнім світом.

Не ховатися від свого минулого

Такі люди можуть розпізнавати та справлятися з емоційно тривожними подіями у своєму минулому, а також визнавати та приймати той факт, що їхнє минуле може впливати на теперішнє.

Звертатися по допомогу

Психологічно сильні люди шукають професійної допомоги або знаходять інший спосіб справлятися з болем. Це може бути спілкуватися з близькими або ведення щоденника. Завдяки здатності переосмислювати події, розчарування або травми, переживання не накопичуються у більш масштабні проблеми.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.