Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Що не повинні робити вчителі

Оновлено

Вчителі бувають дуже різними. Є такі, що люблять свою роботу та щиро намагаються зацікавити учнів. Проте, зустрічаються й ті, хто може підвищувати голос, принижувати та відбивати будь-яке бажання вивчати предмет.

Принижувати за зовнішній вигляд

Одяг та аксесуари — це частина самовираження людини. Інколи вчителі змушують учнів змінювати зачіску чи змивати макіяж, навіть непомітний. Навіть якщо хтось вважає, що стиль одягу порушує правила школи, вони не мають права принижувати учня, критикувати зовнішній вигляд чи змушувати повертатися додому, щоб переодягнутися. Про все можна домовлятися без принижень! Тим паче більш комфортний, але не надто “класичний” бомбер на засвоєння знань не впливає.

Виганяти з уроків

Іноді така поведінка може доходити до абсурду, коли вчитель виганяє учня, який запізнився на урок на декілька хвилин. Крім того, це позбавляє дитину права на освіту.

Кричати

Навіть якщо хтось у класі поводиться неналежним чином, це не дозволяє вчителю підіймати голос. Проте часто стається так, що вчитель може кричати навіть не через поведінку, а через неправильно виконане завдання чи незначну помилку.

Порушувати приватність

У вчителів може бути більше доступу до особистої інформації учнів. Але вони не повинні обговорювати сімейні проблеми чи інші приватні дані одного учня з іншими. Інколи ми не хочемо, щоб однокласники знали навіть наші оцінки, не кажучи вже про більш персональні історії.

Відкрито виявляти особисте ставлення до учня

Так, вчителі це теж люди, і як у людей, у них може формуватися ставлення до інших, і до учнів в тому числі. Проте проявляти це ставлення, позитивне чи негативне, вчитель не повинен. Крім того, це може вплинути й на те, як учня сприймають однокласники та спричинити булінг.

Що на твою думку ще не повинні робити вчителі?

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.