Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Міжнародна конференція на тему сексуальної освіти

У листопаді 2022 року в м. Тбілісі (Грузія) відбулася Міжнародна конференція «Championing Young People’s Health and Well-being». Україну загалом та організацію Teenergizer зокрема представляла Єлизавета Демченко, студентка КНУ ім. Тараса Шевченка та волонтерка нашого руху.

Конференція була вельми представницькою та пройшла за присутності представників від Unicef, Unesco, BZgA, IPPF та інших міжнародних організацій і участі делегатів з України, Молдови, Грузії, Німеччини, Казахстану, Киргизстану, Азербайджану та Таджикистану.

Важливість обговорюваної тематики пов’язана зі збереженням фізичного, психічного та сексуального здоров’я населення. Сексуальна освіта покликана розвивати сексуальну культуру підлітків та молоді, що позитивно впливає на зменшення небажаних вагітностей, абортів, запобігання сексуальному насильству тощо.

Метою делегацій були презентації того, на якому рівні знаходиться сексуальна освіта в їхніх країнах. Також, важливою частиною конференції були дискусії про те, що спільного та відмінного наявне в роботі психологів, лікарів, педагогів та інших фахівців з країн-учасниць за заявленою тематикою та генерування ідей на тему покращення сексуальної освіти.

Єлизавета, у складі команди від організації Teenergizer, продемонструвала запити, з якими до них найчастіше звертаються підлітки на тему сексуальності та поділилася досвідом роботи компанії.

Важлива тема, якій приділено увагу на цьому міжнародному науково-практичному форумі обов’язково знайде своє прикладне застосування в роботі фахівців та представників громадських організацій України, які опікуються сексуальною освітою дітей та молоді.

Джерело: Факультет психології 

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.