Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Ще 6 цікавих способів зняти стрес

Цікаві способи зняти стрес або ж трошки заспокоїтися!

Подивися улюблені мультфільми чи фільми свого дитинства

Пам’ятаєш, як на вихідних перед тим, як заснути, ти передивлявся/лась один фільм і було байдуже, що бачиш його вже вдесяте? Під час перегляду спробуй звернутися до своєї внутрішньої дитини та пригадати, що дарувало тобі радість в минулому та що ти тоді відчував/ла. Можливо, ти зможеш також згадати інші активності чи хобі, які приносили позитивні емоції.

Зроби собі масаж

Хороший масаж не тільки допоможе розслабитися, але й зменшити тривогу. Звісно, ти можеш піти в масажний кабінет або попросити партнера, але самомасаж або масаж з допомогою спеціальних девайсів теж чудовий варіант. Наше тіло та психічне здоров’я пов’язані, тому не забувай звертати на нього увагу.

Надуй повітряну кульку

Можливо, це звучить безглуздо, але повітряна куля, коли ти відчуваєш стрес, справді допоможе тобі розслабитися. Глибоке дихання, пов’язане з надуванням повітряної кулі, сприяє стабілізації емоційного стану. Ти можеш посилити ефект, зосередившись на негативі, від якого хочеш звільнитися. “Вдувай” ці негативні думки в повітряну кульку, а потім лопни її, щоб вони зникли.

Проводь час з домашнім улюбленцем

Гладити собаку/кота/кролика чи будь-яку іншу пухнасту тварину    чудовий спосіб розслабитися. Дослідження показують, що в процесі погладжування тварин виділяються гормони, які сприяють хорошому самопочуттю. Якщо у тебе немає домашньої тварини, можливо, у твоїх друзів є песик, якого ти можеш допомогти вигуляти.

Спробуй ефірні олії

Існує широкий вибір ефірних олій, які можуть допомогти в боротьбі зі стресом. Ти також можеш додавати їх у ванну або використовувати для масажу. Звісно, це не ліки, що розв’яжуть серйозні проблеми, але ефірні олії позитивно впливають на сон чи зменшують тривожність.

Додай у своє життя більше рослин

Квіти та рослини допомагають людям почуватися більш розслабленими, а садівництво – ефективний спосіб знизити рівень стресу. Рослинництво – це позитивний спосіб спрямувати свій стрес і розчарування на щось прекрасне, що приносить комфорт і радість. Частково результати садівництва пов’язані із задоволенням, яке ми отримуємо, доглядаючи живу істоту та допомагаючи їй рости.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.